Decospan Menen kwalificeert zich voor play-offs: “We hebben juist op tijd de goeie vorm te pakken”

Na de 0-3 zege vierden de spelersgroep en enkele fans de kwalificatie voor de eindronde. (foto ELD)
Redactie KW

Decospan Volley Team Menen heeft woensdag met 0-3 (26/28, 22/25, 16/25) gewonnen bij Volley Guibertin. Daardoor is de ploeg van assistent-coach Jelle Sinnesael zeker van de play-offs. Met vijf zeges op zeven is Decospan Menen opgeklommen van de achtste naar de vierde plaats.

“We waren naar Guibertin afgezakt om te winnen, liefst met de drie punten. Dan waren we zeker van de play-offs,” vertelt de 38-jarige Wevelgemnaar. “Die play-offs halen is toch altijd het hoofddoel. Dit zorgt ervoor dat ons seizoen al geslaagd is. Maar nu hebben we natuurlijk een nieuw doel: nu kunnen we ons volle bak concentreren op die eindfase. We hebben al getoond dat als we goed zijn, we ook echt heel goed zijn.”

“Maar eerst nog de laatste speeldag, op 24 februari tegen Green-yard Maaseik. De Limburgers zijn een beetje aan het zwalpen, hoewel ze heel wat kwaliteit hebben. Het komt er alleen niet uit. Ook dan gaan we voor winst, dan houden we die vierde stek.”

De bekerfinale tegen Knack Roeselare ging vorig weekend verloren met 1-3. “Als topsporter is het doel altijd proberen te winnen. Dat we een set winnen, daarmee zijn we wel content, maar over set drie en vier zijn we heel ontgoocheld. Dat was niet goed. Geen vechtlust, geen kwaliteit. Gelukkig hebben onze supporters er nog een feestje van gemaakt.”

Op tijd in vorm

“Als assistent heb ik mijn plaats gevonden. Ik ben tevreden met de werkwijze. Als ploeg hebben we, met onze kwaliteiten, te wisselvallig gepresteerd. We hebben het geluk dat ook anderen punten laten liggen. We lijken juist op tijd in vorm.” (ELD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier