Bjarne Angillis (17) met schoolploeg Sint-Rembert op WK in Servië: “We gaan voor knap resultaat”

Bjarne Angillis met achter zich pa Chris, broer Yentl en ma Isabel. © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Rik Bekaert
Rik Bekaert Medewerker KW

Van 19 tot 29 april vertoeft Knack-jeugdspeler Bjarne Angillis uit Roeselare met de schoolploeg van Sint-Rembert Torhout in Servië waar het WK van de scholencompetitie afgewerkt wordt. De talentvolle volleyballer mag volgend seizoen bij Knack Volley A zelfs geregeld proeven van topvolleybal. Die sport staat bij de familie Angillis overigens op nummer één wat vrijetijdsbesteding betreft.

Vader Chris Angillis kreeg de volleybalgenen mee van vader Maurice, die volleyballer en trainer bij diverse ploegen was. Chris, 58 jaar ondertussen, is beroepshalve ambulancier/ziekenvervoerder maar volgde in zijn vrijetijdsbesteding vader Maurice in het volleybal. Hij doorliep bij Knack de jeugdrangen, stootte door naar de senioresploeg tot in het toenmalige derde divisie en speelde later nog bij VKt Torhout en Bevo Roeselare. “Maar mijn beste volleybaljaren kende ik toch de vijf seizoenen die ik bij Rokavo Rollegem-Kapelle met mijn vader als trainer meebeleefde. Na elke wedstrijd was er een groot feest”, geniet Chris duidelijk nog na van die wilde Rokavo-jaren. Toen hijzelf de sportschoenen aan de haak hing, volgde hij de wedstrijden van zijn zonen Yentl (19) en Bjarne (17). Ma Isabel Librecht was ondertussen ook al hevig supporter geworden van manlief én later de zonen.

Knack-jeugd

“Yentl, die bij Knack B speelt, koos eerst voor het voetbal, maar bekeerde zich al rap tot het volleybal bij Knack”, zegt vader Chris. “Bjarne had aanvankelijk als kind niet zoveel zin om aan sport te doen. Maar toen Yentl bij Knack begon te volleyballen, trok hij toch maar mee naar de zaal. Zij doorliepen met steeds meer motivatie de jeugdploegen en spelen ondertussen beiden senioresvolleybal. Yentl bij Knack B, Bjarne bij Knack C. Met succes, want Knack C werd zondag kampioen door het tweede geklasseerde Denderhoutem met 2-3 te kloppen. Omdat Bjarne, die bij Knack C libero is, momenteel met de schoolploeg in Belgrado vertoeft werd de laatste seizoenswedstrijd eerder gespeeld en is Knack C al kampioen.”

Vader Chris maakt zich bij de jeugd ondertussen verdienstelijk als vrijwilliger, want hij is de ploegbegeleider bij Knack C en ‘markeerder’ op de wedstrijden.

“De progressie die Bjarne dit seizoen als libero maakte bleef niet onopgemerkt”

De International School Federation pakt van 19 tot 29 april in Belgrado uit met het WK schoolvolleybal. Bjarne volgt momenteel het vijfde jaar van de Sportschool aan de Scholengroep Sint-Rembert Torhout. “Samen met mijn ploegmaat Aaron Clemmens van Knack werden wij geselecteerd voor de schoolploeg die verder bestaat uit de U17 van volleybalclub Rembert Torhout. Door de Stichting Vlaamse Schoolsport werden wij uitgezonden naar het WK. Wij werden ingedeeld in een poule met Duitsland, Iran en Uganda. Er zijn acht poules, de eerste twee gaan door naar de achtste finales waarin er met rechtstreeks uitschakeling doorgegaan kan worden naar de finale. Ik kijk uit naar de wedstrijden en hoop geregeld aan de bak te kunnen komen. Het liefst als libero, want dat is mijn favoriete volleybalpositie. Wij trekken niet zonder ambitie naar dat internationaal tornooi en willen er een knap resultaat neerzetten.”

Knack A

Bjarne zette de jongste seizoenen reuzenstappen in zijn volleybalbeleving. “Als 15-jarige speelde ik al mee met Knack D in tweede provinciale als receptie-hoek. Onderussen schakelde ik over naar de liberopositie en ik voel me er steeds beter.” Dat zette overigens voor volgend seizoen de deur op een kier naar de eerste ploeg. “Wij hadden al een onderhoud met de technische staf van Knack A. De progressie die Bjarne dit seizoen via Knack C in de competitie in derde nationale als libero maakte, werd ook opgemerkt door jeugdcoördinator Bram Van den hove”, zegt Chris. “Het is de bedoeling dat Bjarne wekelijks één keer meetraint, maar verder de trainingen van de C-ploeg volgt en er ook de competitiewedstrijden mee afwerkt om voldoende matchritme op te doen en zich verder te ontwikkelen.” “Ondertussen kan Bjarne zijn studies aan de Sportschool verderzetten en er eventueel later nog een vervolg aan breien”, vult mama Isabel er aan toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier