Thibaut Van Acker: “Knack Roeselare kloppen wordt lastig”

Sterkhouder van kampioen Balti Kortrijk Thibaut Van Acker (31). © ELD
Redactie KW

Zaterdagavond op de kalender: de wedstrijd tussen Knack Roeselare B en Balti Kortrijk Spurs A, helemaal in het teken van de Beker van België. Beide teams promoveerden van tweede naar eerste nationale.

Vorig weekend werkte de ploeg van Thibaut Van Acker al zijn eerste wedstrijd af voor de Belgische beker. “Op het veld van Sporta Brussels Volley (N2) wonnen we niet zonder slag of stoot met 2-3 (25/11, 18/25, 18/25, 32/30, 12/15, red.)”, vertelt de 31-jarige Oeselgemnaar, een van de sterkhouders van kampioen Balti Kortrijk. “Het is een ploeg met heel wat dertigers met een verleden in Liga A. Stuk voor stuk hadden ze hun verdienste op het hoogste niveau. We begonnen dramatisch aan de partij: 13-0! Nooit eerder heb ik zoiets meegemaakt. We verloren de set met 25-11. Gelukkig konden we de knop omdraaien en de twee volgende sets winnen. Na een thriller in de vierde set moest er een tiebreak gespeeld worden. Daarin trokken we aan het langste eind. We kunnen wel verzachtende omstandigheden inroepen. Onze Schotse en Franse speler waren nog niet speelgerechtigd. Ook op onze Engelse middenman is het nog wachten. We stonden dus maar met zeven spelers op het wedstrijdblad”, zucht Van Acker.

“Zaterdag treffen we Knack Roeselare, een bijna ongewijzigde ploeg, die we uiteraard heel goed kennen. Hen kloppen zal een heel lastige klus worden. Onze Schotse en Franse aanwinst zullen er nu wél bij zijn. Knack zal waarschijnlijk revanche willen nemen na de 0-3 op het einde van vorig seizoen, wat ons de titel bezorgde. Zij zijn op elkaar ingespeeld, wij moeten heel wat namen inpassen. Uiteraard willen we verder in het bekerverhaal en een ploeg uit Liga A partij geven. Met een gelukje lukt dit wel. Een affiche tegen Menen of Roeselare A zou mooi zijn.”

rustig stappen zetten

“Nadat we de overstap van tweede naar eerste nationale maakten, willen we vooral een rustig seizoen draaien met hier en daar een uitschieter. Het is een heel competitieve reeks waar iedere ploeg wel zijn kwaliteiten heeft. Met Lendelede speelde ik al eerder op dit niveau. Het zal vooral uitkijken zijn naar het duel tegen Marke-Webis. Dat belooft een toffe partij te worden. Maar we willen vooral verder bouwen om verder stappen te zetten”, besluit Thibaut Van Acker. (ELD)

Zaterdag 31 augustus om 20 uur: Knack Roeselare B – Balti Kortrijk Spurs A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier