0-2-winst bij KV Mechelen levert Essevee derde uitzege op

Sammy Bossut hield zijn netten schoon in Mechelen. © belga
Redactie KW

Zulte Waregem is de terugronde uitstekend begonnen. Essevee nam met een solide prestatie revanche voor de nederlaag op de openingsspeeldag tegen Mechelen, met een doelpunt op het einde van elke heft. Malinois kon nooit echt een vuist maken en ziet de squadra van Dury tot op twee punten naderen.

Vrancken dropte Kaya en Storm in de basis, ten nadele van Hairemans en Tainmont. Bij Essevee maakten we zowaar de reïncarnatie van Marcq, die de plaats innam van Sissako, mee. Die ingreep moest voor meer stabiliteit op het middenveld van een uitverkocht stadion zorgen en leek ook te renderen. Zulte Waregem nam meteen stevig de teugels in handen, Thoelen moest zich al in de eerste minuut strekken om een center van Larin te neutraliseren voor de aanstormende Bruno.

Venijn in de staart

Toch kwam Mechelen snel beter in de wedstrijd, Vanzeir verkwanselde een open kans in het zijnet. Aan de overkant liet Björdal de netten wel trillen met een fantastisch hakje, maar de VAR keurde de goal terecht af wegens voorafgaand handspel. Het spel kabbelde mooi op en neer, met iets meer dreiging van de bezoekers, al flirtte ook Malinois met de openingsgoal, onder meer via Swinkels (kopstoot), Vanzeir (knap hakje) en De Camargo (schot pal op Bossut). Het eerste doelpunt viel toch in het net van Thoelen: Bruno had de bal maar voor het inleggen op een loepzuivere center van Mensah.

Davy De fauw probeert de bal af te snoepen van De Camargo.
Davy De fauw probeert de bal af te snoepen van De Camargo.© BELGA

Na de pauze gingen de ‘Kakkers’ aanvankelijk gretig op zoek naar de gelijkmaker, onder meer met een pegel van Schoofs. Het belette Essevee niet om snedig tegen te prikken, de bal bij momenten te monopoliseren, zonder een tweede goal te prikken, al kwam Bruno daar dichtbij met een vrije trap. Mechelen vond geen pasklaar antwoord, Dury’s organisatie stond er. Tenzij er iemand een blundertje maakt, natuurlijk: Pletinckx dankte de goden dat zijn balverlies niet afgestraft werd, want Engvall mikte op de paal.

Kalme Cyle

In de slotfase ontwikkelde de thuisploeg nog wat ‘Sturm und Drang’, met de heroptredende Engvall als exponent van die grinta. Op een tegenprik had Björdal de 0-2 aan de voet, maar de Noor besloot te zwak op Thoelen. Dan doe ik het maar, dacht Larin. De Canadees bleef ijzig kalm en schoof in blessuretijd de gemeten assist van Sissako door de benen van Thoelen. Een verdiende zege voor Zulte Waregem, dat voorlopig weer in de top zes komt en volgende week Eupen in de ogen kijkt.

(BV/ foto BELGA)

KV Mechelen: Thoelen, Corryn, Swinkels, Peyre, Van Cleemput, Storm (73′ Hairemans), Schoofs (64′ Tainmont), Vanzeir (46′ Engvall), Van Damme, Kaya, De Camargo.

Zulte Waregem: Bossut, Mensah, Deschacht, Pletinckx, De fauw, Marcq, Govea (90+3′ Bürki), Seck, Bruno (80′ Sissako), Björdal en Larin.

Geel: 43′ Seck, 62′ Van Cleemput, 73′ Mensah, 83′ Pletinckx, 84′ Kaya.

Doelpunt: 44′ Bruno 0-1, 90+2′ Larin 0-2.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier