Zege tegen coleider Lebbeke ontglipt KM Torhout in extra tijd (2-2)

Tibo Andries zoekt een opening tussen de verdedigende Sander De Coeyere en Nick Dhaene. © VDB

We kunnen niet van een geslaagde competitiestart van Torhout KM spreken met vier op twaalf. Er zaten meer punten in.

De zege in Sint-Niklaas was gemakkelijk, de winst van Overijse in Torhout verdiend. In Bambrugge faalde KM. Tegen coleider Lebbeke verdiende KM de drie punten, maar twee ervan gingen verloren in de laatste minuut van de extra tijd door een beslissing van de referee, al of niet terecht. Een strafschop die had kunnen vermeden worden want de druk van de bezoekers kwam er ook omdat KM na late wissels nog maar weinig balvastheid vooraan overhield. Dat er nog vier gele kaarten waren voor KM in de laatste 7 minuten, waarvan drie in extra tijd, maakte het extra zuur.

De ontevredenheid van trainer Degomme en zijn technische staf na het verlies in Bambrugge, na de zwakke prestatie in weliswaar ongunstige omstandigheden, en de vraag om een goed resultaat en liefst een overwinning, had zijn effect. KM begon meteen gedreven.

Na vijf minuten was er al een prima kans toen Margo vanop links de bal voor doel dropte, de bezoekende defensie niet goed dekte en de bal voor de voeten van het duo Coppin-Simoens kwam. Laatstgenoemde besloot en via de onderkant van de lat stuiterde de bal eruit en het was een mirakel dat de rebound er van heel kortbij niet binnen ging.

Ultieme tackle

KM ging op zijn elan verder en na veertien minuten was het zover. Een actie Vanysacker-Simoens en Coppin aan de eerste paal net iets sneller dan doelman Aeyels (1-0). Tien minuten later kopte Loriers een voorzet van Simoens ei zo na in zijn eigen doel. Na zowat 25 minuten kwamen de bezoekers beter in de match.

Hun eerste gevaarlijke doelpoging kwam er een tiental minuten later van linksback Pieren wiens poging een metertje naast het kader ging. Net voor de rust hield Vandelannoite met een ultieme tackle Monday van de gelijkmaker, maar 30 seconden later hing de bal toch binnen. De voorzet van Monday werd aan de tweede paal door Van De Velde binnengekopt (1-1). Een domper voor de thuisploeg, die het na de rust ook zonder Vandelannoite moest doen (die liep al te manken in de slotminuten van de eerste helft) en tot dan samen met Simoens de beste man bij KM was.

Na een klein kwartier schoof Simoens een voorzet vanop rechts naast de verste paal. Het overwicht was nu meer voor de bezoekers maar gevaar konden ze niet brengen. KM kwam er weer wat door en dat werd beloond met een prachtig doelpunt. Simoens ging op rechts voorbij twee man en zette voor, Andries nam hem meteen op de slof en schoot onhoudbaar en vanop de rand van de kleine backlijn binnen (2-1). Simoens soleerde nog eens voorbij drie man maar kon niet aanleggen.

Strafschop

In de laatste tien minuten drukte Lebbeke wel door en KM geraakte nog moeilijk uit de omknelling. Coppin liet nog een assist van Simoens liggen voor de 3-1. Heel jammer want in de extra tijd kregen de bezoekers nog een strafschop. Van De Velde viel in een duel met Degomme terwijl Ampe de bal voor het oprapen had. Volgens de bezoekers een fout van Degomme, volgens de thuisspelers -die ook na het laatste fluitsignaal nog woedend waren- een schwalbe.

Hoe dan ook aanvoerder Van Damme zette de penalty om (2-2). In de voorlaatste minuut had Andries al geel gekregen om nog op doel te trappen toen er al gefloten was, voor de penaltyfout kreeg Degomme geel en uit frustratie liepen ook Simoens en vooral Vandewiele nog tegen vermijdbare gele kartons aan.

(DACH)

Torhout KM speelde met : Ampe; Ballegeer, Vandelannoite (46’Degomme), Seron, Cathenis; Simoens, Vanysacker, Vandewiele, Margo (88’Hollevoet); Andries, Coppin (90’Couwyzer).

Doelpunten : 14’Coppin 1-0; 45’Van De Velde 1-1; 70’Andries 2-1; 94’Van Damme (pen.) 2-2.