Westhoek kan ook tegen SK Ronse geen vuist maken

Sibert Himpe (archieffoto). © (Foto VDB)

Er viel niets af te dingen op de zege van SK Ronse. De thuisploeg won met 3-0 tegen een lusteloos spelend Westhoek dat voor geen doelgevaar kon zorgen.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Demets die de bal meenam en van dichtbij naast besloot. Halfweg de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Appiah werd op het bezoekende doel afgestuurd, omspeelde verdediger De Sousa Ferreira en trapte de bal via de binnenkant van de paal binnen. Kort daarop nam Appiah opnieuw De Sousa Ferreira te grazen en zijn voorzet werd door de belaagde Kyeremeh nipt naast getrapt. Na het halfuur hield doelman Olievier de ontsnapte Cardon van het tweede thuisdoelpunt. De tweede helft was voor Westhoek een maat voor niets, het speelde slordig en kon voor geen gevaar zorgen. Kort na de aanvang van de tweede helft trapte Cardon de bal vanuit een zeer scherpe hoek binnen. Ronse zat op rozen en Westhoek kon daar niets tegenoverstellen. Op het uur pakte Cardon uit met een persoonlijk dribbelnummer en trapte de bal op de paal. In de laatste tien minuten ging het voor Westhoek van kwaad naar erger. Een samenspel tussen Cardon en Kyeremeh werd door de laatste perfect afgewerkt. Twee minuten later werd Verkindere na zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. In de slotfase was de ontsnapte Pieters op weg naar de 4-0, maar Olievier haalde de bal nog uit de voeten van de thuisaanvaller. Ronse won verdiend tegen een ploeg die de schade kon beperken dankzij een uitstekende doelman Olievier. Westhoek zit na de zoveelste nederlaag wel serieus in degradatieproblemen.

Doelpunten: 26′ Appiah (1-0), 50′ Cardon (2-0) en 84′ Kyeremeh (3-0).

KVK Westhoek: Olievier, Mahieu, Vandermarliere, Sucaet, Petitpretz, Verkindere, Demets, Diakho, De Sousa Ferreira, Himpe en Serpieters.