Secretaris Cindy Delaere (WS Lauwe Ladies): “Vaak gaan de gesprekken thuis over voetbal”

Onlangs wonnen de WS Ladies met 2-6 op Zonnebeke. © GF
Redactie KW

Naast een A- en B-ploeg is WS Lauwe nu ook met het vroegere Meninas een damesploeg rijker. De WS Ladies doen hun ding in eerste provinciale, maar als het van secretaris Cindy Delaere afhangt mag het na dit seizoen best een stapje hoger worden. “Het zou onze ploeg een geweldige boost geven”, denkt Cindy.

Het vroegere FC Meninas Menen gaat voortaan als WS Lauwe Ladies door het leven. Cindy Delaere is er als secretaris nauw bij betrokken. Als echtgenote van John Steenkiste, die de taak van TVJO op zijn schouders neemt, en moeder van speelster Chelsea is voetbal de voertaal ten huize Steenkiste. “Het was mijn man die mij de liefde voor het voetbal bijbracht”, lacht de 50-jarige Cindy Delaere. “Om het voetbalplaatje compleet te maken is mijn andere dochter Kayleigh gehuwd met de trainer van de WS Ladies Jens Holvoet. Ja, vaak gaan de gesprekken bij ons thuis over voetbal.”

Goede structuur

“Waarom FC Meninas Menen besloot om deel uit te maken van de White Star-familie?”, herhaalt Cindy. “Het was WS Lauwe zelf dat ons polste om bij hen aan te sluiten. Samen met voorzitter Vincent Delvincourt hebben we er niet lang moeten over nadenken. Bij WS Lauwe staat er een goede structuur op poten en omdat wij onze eigenheid mochten behouden, waren er voor beide partijen alleen maar voordelen aan verbonden. Ook onze wedstrijden blijven we spelen op ons vertrouwd terrein in Rekkem.”

FC Meninas is al meerdere jaren een vaste waarde in eerste provinciale. Nu ze aan hun wittebroodsweken bezig zijn als WS Ladies zouden ze niet neen zeggen tegen een promotie. “Het is niet van moeten, maar het zou onze ploeg een geweldige boost geven”, besluit Cindy Delaere.

Opsteker

“Of we bij de favorieten gerekend worden? Dat zal nog moeten blijken. Onlangs wonnen we met 2-6 op Zonnebeke. Een opsteker. Ik weet wel, oefenwedstrijden zijn niet altijd een maatstaf, maar winnen zorgt toch altijd voor een goed gevoel. Het échte werk begint pas op zondag 1 september met een verplaatsing naar Staden. Het zou ons goed uitkomen moesten we met een zege aan de competitie kunnen beginnen.” (Fonzie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier