Opmerkelijk: damesvoetbalploeg uit Oostrozebeke verliest geen enkele wedstrijd en is nu al kampioen

De champagne stond zaterdag koud. © CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Wat de Scor dames, een damesvoetbalploeg uit Oostrozebeke, in hun vijfde seizoen bijeen wisten te voetballen grenst aan het ongelooflijke. De dames van trainer Michel Casseyas verloren geen enkele wedstrijd in tweede provinciale. Ze speelden zaterdagavond kampioen na een thuiswedstrijd tegen Oudenburg. Die wedstrijd wonnen ze met 2-0.

Met nog vijf wedstrijden te gaan kan de titel hen niet meer ontglippen. Zateragavond werd dan ook de champagen bovengehaald. De dames hebben een voorsprong op de tweede in het klassement van twintig punten. Een prestatie die nog maar weinig ploegen hen voordeden.

Dat de ploeg een dergelijk stunt wist te realiseren is voor de 15-jarige Camille Casseyas niet eens zo verwonderlijk: “We beschikken over een heel sterke ploeg waar ervaring en jeugdig talent voor een goede mix zorgen. Bovendien heeft onze ploeg enorm veel snelheid met supersnelle flankspelers waarop de bezoekers zicht steeds misrekenen”, legt ze uit.

Geen zwakke schakels

“Zeg maar een ploeg zonder zwakke schakels waarin bovendien een bijzonder goede sfeer heerst. Na elke wedstrijd wordt een klein feestje gebouwd. Het is ook zo dat er dit seizoen weinig uitval was wegens zwangerschappen, ziektes of blessures.”

“De trainer kon voor nagenoeg elke wedstrijd rekenen op een vast team. Volgend jaar wacht ons in eerste provinciale een serieuze uitdaging maar met dit team moeten we in staat zijn om daar mee te draaien. Op voorwaarde natuurlijk dat de trainer erin slaagt dit team bijeen te houden. Vanzelfsprekend werd na de bevrijdende wedstrijd uitgepakt met een vreugdedansje.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier