“Met zoveel mogelijk speelsters uit de buurt”: KRC De Panne start met damesploeg in derde provinciale

Tim Denoose. (foto API)
Anton Peene Reporter

Vanaf het komende seizoen zal KRC De Panne met een damesploeg aantreden in derde provinciale. Gerechtigd correspondent Tim Denoose is de bezieler van dit project en hij zal de ploeg ook coachen. “Ons doel is om met zoveel mogelijk speelsters uit de buurt aan te treden”, klinkt het.

Tim Denoose spoelde in 2021 aan in De Panne vanuit het Vlaams-Brabantse Asse. Daar bouwde hij al ervaring op bij onder meer de jeugd en de dames van Hoger Op Wolvertem-Merchtem. Nu is hij gerechtigd correspondent en administratief verantwoordelijke van de jeugdopleiding bij KRC De Panne. In het verleden was Tim nog doelman en nu staat zijn zoon Brian in doel bij de eerste ploeg van KRC. “Eind februari kwam dit project voor het eerst ter sprake”, zegt Tim Denoose (44). “Er spelen verschillende meisjes in onze jeugdploegen en het is zonde dat ze vanaf een bepaalde leeftijd moeten vertrekken naar een andere club. Met de uitbouw van een damesploeg willen we ook de eigen jeugd een kans geven om door te stromen. Ik wilde er mijn schouders onder zetten en ging op zoek naar speelsters. Geen evidente zoektocht, maar intussen zitten we aan bijna 20 speelsters. Een mix van ervaren speelsters en jongere meisjes. Ze zijn gemotiveerd en hongerig. Over een ambitie wil ik nog geen uitspraken doen. Dat zou voor onnodige druk zorgen.”

Mama’s sluiten aan

Volgende speelsters zullen deel uitmaken van de ploeg: Kelly Tyteca, Kiërra Bakker, Louiselotte Denys, Maaike De Buyst, Marthe Swinnen, Sarah Verduyn en Anouk Bonny (allen Veurne), Cindy Leemans (Vlezenbeek), Daisy Quinteyn (Asse Ter Heide), Aurore Senelle (Coxy Girls), Febe Spinnewyn en Manon Haendlé (allebei Adinkerke), Jessy Leemans (De Panne) en Sidney Hillebrandt (Beaufort Middelkerke).

“Ook enkele mama’s van jeugdspelers sluiten zich aan. Het gaat om Anita Mukulu, Gwendoline Timmerman en Melissa Mortier. We onderhandelen ook nog met een vijftal extra speelsters. Ons doel is om met zoveel mogelijk speelsters uit de buurt aan te treden, volgens dezelfde filosofie als bij de mannenploeg.”

Mannenploeg

De mannen treden weer aan in vierde provinciale. “Ook daar willen we niet te veel druk leggen. Vorig jaar werden we achtste en konden we als enige kampioen KVKO kloppen. Nu willen we bevestigen, maar dat is altijd moeilijk.” (API)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier