Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck tekende voor twee jaar in Westerlo, bijgestaan door haar ouders Johnny Nierynck en Sophie D’Hulster. (gf)
Redactie KW

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”

Gaëlle Nierynck (20) deed graag aan turnen bij WIK, maar snel werd duidelijk dat ze in navolging van haar vader Johnny (gewezen speler van KV Oostende en Cercle Brugge) voor voetbal zou kiezen. Op haar elfde speelde ze drie jaar in een jongensploeg van KSV Bredene.

Yellow Flames

“Mijn papa was er trainer en zo ben ik er ingerold”, vertelt Gaëlle. “Ik trok naar het KTA in Brugge om er de richting voetbal te volgen. Vanaf het derde middelbaar werd het de topsportschool in Leuven. Daar maakte ik deel uit van een nieuw project, de Yellow Flames. In Leuven voetbalde ik bij de beloften van OHL. Toen ik afstudeerde, besloot ik weer naar huis te gaan en voor Gent te voetballen.”

De Oostendse speelde een bekermatch tegen Westerlo. Meteen kwam er interesse van de ploeg uit de Kempen. “Het was voor hen duidelijk dat ze naar de Super League gingen. Ik lag bij Gent nog een jaar onder contract, maar miste een beetje het vertrouwen om er te blijven. Westerlo is een mooi project. Ze waren zeer uitnodigend met de juiste mensen op de juiste plaats en een duidelijke visie. Dit trok mij heel hard aan.”

Gaëlle volgt nu avondschool personal coaching. Daarvoor werkte ze bij haar papa in de Brico. Straks verhuist ze van Stene bij haar ouders naar Westerlo waar ze een appartement zal betrekken met een andere nieuwkomer, Julia Wattilete van Utrecht.

“Misschien komt Imani Prez van Zulte Waregem er ook bij. Voorlopig ben ik op zoek naar een job om die met het voetbal te combineren. Langs deze weg wil ik nog mijn ouders bedanken. Mama stond altijd dicht bij het voetbal. Papa heeft nog altijd een visie. Met hem ging ik destijds op De Schorre voetballen. Tijdens de rust kijk ik ook naar hem, welk gebaar hij maakt wat mij telkens opnieuw motiveert.”

(AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier