Voorstel reeksindeling tweede amateurklasse (met zeven nieuwe teams) bekend

De derby tussen FC Gullegem en SCT Menen wordt ook dit seizoen opnieuw gespeeld. Met een erg jonge kern wacht SCT Menen wellicht geen makkelijk seizoen, FC Gullegem mikt op een plaats in de middenmoot. © VDB
Wouter Vander Stricht

Het voorstel voor de reeksindeling in tweede amateurklasse is bekend. In de A-reeks met de West-Vlaamse teams komen zeven nieuwe ploegen terecht. Dit jaar telt deze reeks ook zeven West-Vlaamse teams, eentje meer dan het afgelopen seizoen. Het voorstel moet later van de week nog bekrachtigd worden.

Winkel Sport promoveerde uit tweede amateurklasse en wordt de enige West-Vlaamse ploeg in eerste amateurklasse. Met Eppegem, Overijse en Brakel degradeerden drie teams uit tweede amateurklasse A. Drie ploegen verhuizen van de A-reeks naar de B-reeks: Wijgmaal, Londerzeel en Pepingen.

Dat betekent dat er zeven vacante plaatsen zijn in de reeks. Die worden onder meer ingenomen door drie ploegen die van de B-reeks naar de A-reeks migreren. KSV Temse (vorig seizoen derde), SK Sint-Niklaas (negende) en VW Hamme (twaalfde) zijn geen onbekenden voor de West-Vlaamse teams, ze maakten vroeger al deel uit van de A-reeks en nu dus weer.

Voorstel reeksindeling tweede amateurklasse (met zeven nieuwe teams) bekend

Twee ploegen degraderen uit eerste amateurklasse – R. Knokke FC en KSV Oudenaarde – en willen wellicht weer een gooi doen naar de top. Eén West-Vlaamse ploeg promoveert (via de eindronde) uit derde amateur: het altijd ambitieuze KSKV Zwevezele van de nieuwe speler-trainer Hans Cornelis. Ook KFC Merelbeke, de kampioen uit de reeks van Zwevezele, komt in de A-reeks terecht.

Vijf West-Vlaamse teams – Mandel United, KVK Westhoek, SCT Menen, FC Gullegem en RC Harelbeke blijven in de reeks en krijgen dus gezelschap van Knokke en Zwevezele, wat het totaal op zeven brengt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.