VK Langemark-Poelkapelle mikt op een plek in de linker kolom

We zien v.l.n.r. trainer Maarten Beele, hulptrainer Joren Plouvier, Sander Butaye, James Mullebrouck, Jeroen Mille, Stijn Degezelle, voorzitter Pascal D'Haveloose en ondervoorzitter Koen Bentein. Onderaan v.l.n.r. Jonas Del'haye, Jens Bekaert, Kevin Dehaene en Emiel Dewulf. © foto RB
Redactie KW

Vrijdagavond stelde het bestuur en de technische staf de ploeg voor het komende seizoen voor. “Vorig jaar beleefden we met 46 punten al een grand cru seizoen, dat willen we dit jaar evenaren”, klinkt het bij trainer Maarten Beele.

Na de eerste training werd de kern voor 2017-2018 voorgesteld in de kantine. De club begint aan haar derde seizoen en trok elf nieuwe spelers aan. “We probeerden de kern samen te houden en op een vijftal vertrekkers na is dat gelukt”, vertelt trainer Maarten Beele. “Naast de nieuwe spelers namen we ook enkele jeugdspelers op in onze kern van in totaal 42 spelers. Jaan Slosse is met zijn 16 jaar de jongste. Jeroen Mille is de nestor van de bende. Hij is 35.”

Linkerkolom

De ambitie voor dit seizoen is minstens in de linkerkolom eindigen. “Als we daar niet in slagen, dan zal het voor mij een ontgoocheling zijn. Een puntentotaal? Ik denk dat 40 à 45 punten nodig zullen zijn om onze ambitie waar te maken. De reeks telt twee ploegen meer, maar is grotendeels dezelfde als vorig seizoen. Ik verwacht veel van Eendracht Jonkershove, SK Elverdinge, FC Westouter en GS Voormezele. Maar van de topploegen moeten we geen schrik hebben, vorig seizoen pakten we ook een mooie vier op zes tegen kampioen Merkem Sport.”

In de voorbereiding staan er heel wat oefenmatchen op het programma. “We spelen op 26 en 27 juli thuis tegen respectievelijk Wikings Kortrijk en TSC Proven. Daarnaast is er de Indurium Cup en nemen we deel aan de Reserven Cup, de opvolger van de Beker Moniez. Tegenstanders in de Indurium Cup zijn derdeprovincialers NSVD Handzame, WS Houthulst, SV Kortrijk en vierdeprovincialer VV Oostduinkerke B.”

Op 27 augustus begint VKLP de competitie op bezoek bij WS Zarren. “Drie dagen later spelen we voor eigen volk tegen SK Reningelst. Thuis moeten we altijd gaan voor de drie punten en hopelijk kunnen we in Zarren ook iets sprokkelen. Een vier op zes zou mooi zijn”, besluit Beele.

Op 20 juli wordt de volledige competitiekalender bekendgemaakt.

(AP – foto RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.