Torhout KM verliest in Gent maar heeft lot nog in eigen handen

Marvin Turcan scoorde de 1-1. © Bart
Redactie KW

Torhout KM heeft niets kunnen rapen uit bij Racing Gent. Het verloor met 3-1. Omdat Pepingen-Halle onverwacht thuis verloor tegen Temse (0-1) heeft KM volgende zondag tegen de Brabantse ploeg genoeg aan een punt om de barrageplaats te pakken en Pepingen tot de degradatie te veroordelen

De kaars die perswoordvoerder Peter Verplancke de voorbije weken brandde voor een goed resultaat doofde blijkbaar uit. KM moest het doen zonder de geel geschorste Bjorn Vandaele en de rood geschorste Janis Coppin. Jason Neu keerde terug in de ploeg op het middenveld, in een vrij offensieve opstelling, de nog geen 18-jarige Enrique Tanghe startte als diepe spits. De voorbije acht matchen was de jongeman uit Koekelare telkens goed voor een selectie als bankzitter en kreeg hij telkens korte invalbeurten.

In de openingsminuut kreeg KM niet de strafschop die het verdiende, Turcan werd omver geduwd. Nog binnen de minuut nadien verkeek Frutos een open kans. De reactie van de thuisploeg mocht er zijn : nog voor het halfuur had het twee keer het doelhout getroffen. Op het halfuur kon de thuisploeg via De Bruycker dan toch de score openen op vrije trap (1-0). Net nadat Marvin Turcan de eerste gele kaart van de match had gekregen kon hij van een verkeerd inspelen in de thuisdefensie gebruik maken om de stand in evenwicht te brengen (1-1). Even later kreeg ook Enrique Tanghe geel. Met de 1-1 halfweg kon KM vrede nemen.

Tweede helft

Op het uur kon Elewaut profiteren van een aarzeling bij KM om voor 2-1 te zorgen. Torhout moest nu ten aanval trekken, kreeg ook wel wat kansen maar benutte niet en zoals het dikwijls gaat in de aanval wordt dan aan de overkant gescoord. In het vijfde kwartier kreeg het ook nog twee extra gele kaarten (Cordie en Frutos). Zeven minuten voor tijd zorgde de afscheidnemende thuisspits, de Spanjaard Munoz Herrera, met een kopbal voor 3-1.

Mikken op barrageplaats

Even later sijpelde de uitslag van Pepingen-Halle door in het Torhoutse kamp. Met winst was KM nu al zeker geweest, het blijft niettemin het lot in eigen handen houden van die barrageplaats. Zondag zullen de zenuwen niettemin strak gespannen staan als er op de Velodroom wordt afgetrapt. Indien KM die barrageplaats pakt, is de tegenstander wellicht Zwarte Leeuw of VK Tienen.

Torhout KM: Olievier; Goddeeris, Cordie, Depoorter, Van Roose; Vanysacker (69’Theetaert), Neu; Hollevoet, Turcan, Frutos; Tanghe (64’Vermander).

Doelpunten: 29′ De Bruycker 1-0; 37′ Turcan 1-1; 61′ Elewaut 2-1; 82′ Munoz Herrera 3-1.

(DACH – foto Bart)