Thorgan Hazard: “Zo veel mensen blij gemaakt met mijn goal”

Thorgan Hazard tijdens de persconferentie van de Rode Duivels in Tubize op dinsdag 29 juni.© BELGA
Thorgan Hazard tijdens de persconferentie van de Rode Duivels in Tubize op dinsdag 29 juni.© BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Alvorens de klik naar de kwartfinale van vrijdag tegen Italië gemaakt wordt, mocht matchwinnaar Thorgan Hazard nog even nagenieten van zijn doelpunt dat leidde tot de eliminatie van Portugal.

“Het maakte me blij om te beseffen dat ik zo veel mensen gelukkig heb gemaakt met mijn doelpunt. In zo’n wedstrijden moet je durven je kans gaan en dat deed ik. De doelman had de bal daar niet verwacht. Het beste was het gezicht van Eden toen ik scoorde, hij geloofde het precies niet.”

“Het is uniek om samen met je broer te spelen en samen zo’n vreugde mee te maken terwijl het hele land meekijkt. Zo veel heb ik nog niet gescoord voor de nationale ploeg, het is mijn mooiste doelpunt omdat het een belangrijke goal in een belangrijke wedstrijd was.”

Strijd tegen de klok

De blessure van broer Eden kwam uiteraard ook aan bod. Hij kreeg in het slot van de partij last van de hamstrings. “Eden is erg belangrijk, hij neemt het initiatief wanneer we als ploeg in de problemen komen. Het is nog niet zeker of hij vrijdag zal kunnen spelen. We moeten het dag per dag bekijken. In het verleden hebben we als ploeg al getoond dat er ook andere spelers zijn plaats kunnen innemen.”

Het is mijn mooiste doelpunt omdat het een belangrijke goal in een belangrijke wedstrijd was

Over Kevin De Bruyne en zijn enkelblessure is er nog geen update. Ook voor hem wordt het een strijd tegen de klok om fit te geraken voor de kwartfinale van vrijdagavond.

“De kansen zijn 50/50”

Thorgan gaf al even zijn mening over opponent Italië. “Ze hebben grote indruk gemaakt op iedereen, zeker tijdens de groepsfase. Tegen Oostenrijk hadden ze het moeilijker. Ze hebben een serieuze serie van ongeslagen wedstrijden. Het wordt een leuke uitdaging voor ons. Hopelijk spelen we een goede partij en kunnen we ons kwalificeren, de kansen zijn 50/50. Wij hebben wel geen verlengingen moeten spelen, dat helpt.”

Er vielen al aardig wat grote namen af tijdens het Europees Kampioenschap. Wereldkampioen Frankrijk ligt eruit, net als vicewereldkampioen Kroatië.

Start van kwartfinales

De Duivels volgden gisteren ook de partij van Frankrijk. “Het was een spectaculaire wedstrijd. De Zwitsers speelden erg indrukwekkend.” Vanavond vallen er nog twee teams af en zijn de acht kwartfinalisten bekend. Op vrijdag starten de kwartfinales met Zwitserland-Spanje en uiteraard België-Italië. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.