SV Anzegem werkt aan nieuwe start in vierde provinciale: “Werken met één bestuursploeg”

SV Anzegem wil volgend seizoen een nieuwe start nemen in vierde provinciale. © VDB
Redactie KW

Halfweg februari viel het doek bij SV Anzegem. Een definitief forfait van de eerste ploeg in de derde nationale reeks – ploeg die het overigens prima deed – én van het B-elftal in vierde provinciale, waren het gevolg van de beslissing. Toch heeft het er alle schijn van dat SV Anzegem volgend seizoen weer in de voetbalklassering prijkt, via een herstart in vierde provinciale. Gewezen bestuurslid Jan Vandendriessche zet zijn schouders onder het nieuwe project.

De gewezen financiële perikelen bij SV Anzegem zijn ondertussen bekend. De stekker werd er halfweg februari uitgetrokken. Een definitief forfait van de eerste ploeg in de derde nationale reeks én van het B-elftal in vierde provinciale waren het gevolg van de beslissing. Ondertussen is de vzw zo goed als volledig ontbonden. Alle bestuursleden zijn ontslagnemend. Alle publicaties zijn in het Staatsblad verschenen. Sterke mannen Jean-Pierre Vanden Heede en Fabien Heyse hebben op deze manier geen enkele band meer met de club.

De jeugdploegen bleven wel verder in competitie. Leendert Van Hulle blijft jeugdcoördinator en doet er alles aan om tenminste de jeugd verder de kans te geven om te blijven voetballen. Ondertussen groeit bij enkele mensen de wil om volgend seizoen te herstarten met een eerste elftal. Dat kan dan enkel in vierde provinciale, onderaan de ladder zeg maar. Ook het stadsbestuur participeert in de denkoefening.

Financiële situatie

Het heeft er alle schijn van dat SV Anzegem volgend seizoen weer in de voetbalklassering prijkt. Gewezen bestuurslid, en opvoeder van beroep, Jan Vandendriessche zet zijn schouders onder het nieuwe project.

“Ik was al jaren bestuurslid bij het vroegere SV Anzegem”, legt Jan uit. “Vroeger was ik altijd zeer begaan met de jeugdploegen. Ik was trouwens jeugdcoördinator, de voorganger van Leendert Van Hulle. Dat engagement om te herbeginnen is niet plots gekomen. Bij mij was het nooit de bedoeling om met SV Anzegem te stoppen. We wisten natuurlijk wel dat de financiële situatie onhoudbaar werd. Enkele jaren geleden zijn we gestart met een ploeg in onze vierde provinciale reeks. Op een moment dat we liefst 250 jeugdspelers telden. We deden dat omdat bijna niemand van die jeugdspelers kon doorgroeien naar de eerste ploeg. Toen speelde de A-ploeg nog in tweede provinciale. Ondertussen werd dat derde nationale, en werd het steeds moeilijker. De bedoeling was om met minstens 80 procent eigen jeugdspelers in die B-ploeg te spelen. We haalden zelfs 95 procent! Dat was al een succes. Het zou toch doodzonde zijn om zoiets te laten vallen. Bovendien zijn we nooit gestopt met de jeugd. Die spelertjes hebben er toch de schuld niet aan van alles wat misgelopen is.”

“Het is de bedoeling om nog met één enkel bestuur te werken, zowel voor de jeugd als voor de A-ploeg. We moeten nu een nieuwe vzw opstarten en dan zijn we vertrokken. Of ikzelf de nieuwe voorzitter word?”, herhaalt de 59-jarige Jan Vandendriessche lachend de vraag.

“Dat hoor je mij niet zeggen, dat is nu nog niet aan de orde. Veel sponsoring hebben wij nu nog niet. Alles staat nog in de kinderschoenen. We proberen een enthousiaste bestuursploeg samen te krijgen. Ook de spelers zullen zich daarvoor moeten engageren. Wie een contract wil krijgen, zal ook voor een sponsor moeten zorgen.”

Bijna alle spelers zijn gebleven. Met uitzondering van Manu Vanden Bossche die stopt met voetballen, Angelo Courtens die naar Nokere trekt en Mathieu Roumans die bij Wortegem aan de slag gaat. De nieuwe coach wordt Krist Furniere, nu nog aan de slag in Oost-Vlaanderen bij Sparta Bevere.

Tijd voor vernieuwing

Vandendriessche hoopt ook de voormalige gerechtigd correspondent Steven Verplancke aan boord te kunnen houden. “Ik werk, na 22 seizoenen binnen de club, momenteel de lopende administratieve zaken verder af”, laat Steven weten. “Het is ligt niet in mijn bedoeling om lid te worden van de raad van bestuur van de nieuwe vzw, want ik denk dat het is tijd voor vernieuwing. Natuurlijk blijf ik trouwe supporter, maar ik weet nog niet of ik de komende jaren een actieve rol zal uitvoeren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier