Stijn De Smet kapt met profvoetbal en trekt naar KSKV Zwevezele

Het verblijf van Stijn De Smet bij KSV Roeselare zal tot één seizoen beperkt blijven. © VDB
Wouter Vander Stricht

KSKV Zwevezele is volgend seizoen een bekende voetballer rijker: Stijn De Smet gaat er voetballen. De Smet speelde het gros van zijn carrière voor Cercle Brugge, AA Gent en KV Kortrijk en was het afgelopen seizoen aan de slag bij KSV Roeselare. Nu gaat hij naar de ploeg die straks via de eindronde nog hoopt te promoveren naar tweede amateurklasse.

KSV Roeselare had niet het meest schitterende seizoen en ook voor Stijn De Smet liep het (mede door blessures) niet van een leien dakje. Stijn De Smet (34) besloot dan maar om zijn carrière af te bouwen bij KSKV Zwevezele, het team waar wel meer oud-profs onderdak vinden. Ook Vincent Provoost (ex-KVK en KSV Roeselare), Hans Cornelis (ex-Club en Cercle en RC Genk) en Stijn Minne (ex-SV Zulte Waregem) maken er nu nog deel uit van de spelerskern.

KSK Zwevezele promoveerde vorig seizoen vanuit eerste provinciale naar derde amateurklasse. Het pakte daar de eerste periodetitel en mag straks dus via de eindronde een gooi doen naar promotie naar tweede amateurklasse.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.