Sportpetje af voor… hekkensluiter KSK Snaaskerke, dat leider Jabbeke op eigen veld gaat kloppen

Na de zege: de winfie.
Olivier Volckaert

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter of sportclub die een goede prestatie neerzet, maar daarbij niet de nationale media haalt. Deze week viel ons oog op KSK Snaaskerke. De hekkensluiter in derde provinciale B zorgde voor een stunt van formaat door leider KSV Jabbeke in eigen huis te kloppen met 0-1.

Het groen-zwarte Snaaskerke, deelgemeente van Gistel, gaat met een goed gevoel naar de feesttafel. Snaaskerke zorgde voor een stunt van formaat door te gaan winnen op het veld van leider Jabbeke en dat is toch een ferme verrassing.

Groen-zwart beleeft een moeilijk seizoen, al heeft het wel enkel toppers in de rangen met onder meer Bjorn Derycke (ex-spits van onder meer RS Waasland). Maar voor de een of andere reden kwam het er nog niet echt uit en er kwam zelfs een coachwissel aan te pas bij Snaaskerke.

Sportpetje af voor... hekkensluiter KSK Snaaskerke, dat leider Jabbeke op eigen veld gaat kloppen

Zondag werd dan de zege van de hoop geboekt. En wat voor ene. Op het veld van leider Jabbeke, dat voor zondag nog maar enkele puntjes verloren had, werd het 0-1. Jabbeke speelde wel een tijdje met een man minder na een rode kaart, maar voerde toch de forcing. Maar het was Brian Maesen, ex-topschutter van KV Oostende, die Snaaskerke op voorsprong bracht. Jabbeke beukte en beukte, maar Snaaskerke hield de zege én de drie belangrijke punten vast. En dat werd gevierd met een winfie!

Oh ja, Snaaskerke staat nog steeds laatste met 12 punten uit 16 matchen, Jabbeke is nog steeds de leider met 38 punten in evenveel matchen. (OVG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.