Spelers FC Passendale stappen na uur wedstrijd van het veld na 7 gele en 3 rode kaarten

Op het veld van FC Westouter stond het 2-1 voor de thuisploeg toen de spelers en trainers er de brui aan gaven.

Zondagmiddag stond in vierde provinciale A de wedstrijd tussen FC Westouter en FC Passendale op het programma. Beide ploegen hadden voor de wedstrijd even veel punten. FC Westouter startte verschroeiend en stond na zes minuten al 2-0 voor. De spelers van FC Passendale reageerden met viriel spel en aan de rust hadden ze al vijf gele kaarten gekregen voor overtredingen, tegenover 0 voor Westouter. De thuisploeg kreeg nog kansen om de score op te drijven, maar een kopbal tegen de lat, een gemiste strafschop en een goede doelman zorgden ervoor dat de stand niet hoger opliep. Het was integendeel FC Passendale dat net voor de rust na een mooie aanval voor de 2-1 ruststand zorgde.

Drie keer rood in één fase

Na de koffie kwamen de bezoekers gretig uit de kleedkamer, maar op het uur gingen de poppen aan het dansen. Bij een onschuldig duel langs de zijlijn ging een Passendalenaar door op een speler van Westouter. Er ontstond heel wat tumult en de scheidsrechter besloot om twee bezoekende spelers rood te geven. Eén speler wilde de scheidsrechter vervolgens te lijf gaan, maar kon zich net op tijd bedwingen. Na alle tumult bleef de Passendaalse kapitein mekkeren bij de scheidsrechter en hij kreeg prompt een tweede gele en dus rode kaart te zien.

Passendale voetbalde nog enkele minuten met acht verder, maar dan beging een van de overblijvende spelers nog een overtreding waarvoor de scheidsrechter een gele kaart gaf. Daarop besloten de trainersstaf en de spelers om naar binnen te gaan en de scheidsrechter kon niet anders dan de wedstrijd beëindigen.

Het is nu aan het provinciaal comité om uitspraak te doen over deze wedstrijd.