Sébastien Neirynck stopt nu definitief als goalie

Sébastien Neirynck. © JPV
Redactie KW

De sympathieke kustformatie K. Eendracht De Haan zag dit kampioenschap de keerzijde van de medaille. Vorig kampioenschap vierden de Haantjes de promotie en maakten zich op voor een veilig seizoen in de hogere reeks. Toen begon de ellende.

Blessures velden smaakmakers voor ettelijke weken en de ijzersterke eerste keeper Daniek Vanhelsuwé moest onder het mes wegens een heupprobleem. Toenmalig coach Kris Brackx dreigde zonder keeper te vallen en de pas gestopte Sébastien Neirynck werd in allerijl opgetrommeld. De ervaren goalie depanneerde tot eind januari.

Mooie loopbaan

“Eén week voor de competitiestart werd ik gecontacteerd. Ik kon die schitterende mensen niet in de steek laten. Ik speelde één match met de tweede ploeg, volgde één oefensessie en twee keeperstrainingen. Daarna werd ik voor de leeuwen gegooid in de eerste competitiematch in Snaaskerke. Ik deed mijn job puur op ervaring, al had ik weinig last van gebrek aan ritme. Met mijn vorige ploeg, Daring Ruddervoorde, hadden we immers de eindronde betwist. Zelf wilde ik op dat moment stoppen, op een hoogtepunt. Ik voelde nog niet de minste last, maar vond dat het genoeg was geweest. En ja, toen kwam De Haan: ik kon echt geen neen zeggen”, aldus Sébastien.

“Met mijn 37 lentes heb ik er nu toch definitief een punt achter gezet. Daniek Vanhelsuwé is immers volledig hersteld. Niettemin train ik nog één keer per week mee in De Haan. Je weet maar nooit dat er nog iets gebeurt, al wens ik mijn makker dit absoluut niet toe. Spijt dat het voorbij is, heb ik absoluut niet. In mijn hoofd was ik al gestopt. Met trots kijk ik terug op mijn loopbaan bij achtereenvolgens Waregem, Ronse, Wevelgem, Geraardsbergen, Bredene, Eernegem, Damme, Oostkamp, Zedelgem, Gistel en Ruddervoorde.”

“Intussen ben ik al een tijdje overgeschakeld op een tweede passie: ik train de keepers van de eerste ploeg van Gistel. De Haan zal ik overigens altijd koesteren. Enkel door brute pech verzeilde de groep onderin. Ik blijf vurig supporteren voor hen”, besluit Sébastien Neirynck. (JPV)

Zondag 18 februari om 15 uur: RFC Lissewege – K. Eendracht De Haan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier