Scifo en broers Mpenza komen naar Spiere-Helkijn voor oefenmatch tegen AA Gent

© BELGA
Olaf Verhaeghe

Op woensdag 4 augustus is het sportcentrum Michelsberg in Spiere-Helkijn het toneel van een bijzondere voetbalmatch. Voor één keer komt niet het jonge talent van Jong Helkijn op de mat, maar wel beloften van AA Gent en het eerste elftal van Royal Excel Moeskroen. Die laatste hebben met Enzo Scifo en de broertjes Emile en Mbo Mpenza inenkele grote namen de sportieve leiding van de club.

“Het wordt sowieso een prachtige voetbalavond.” Franckie Vermoere ziet de oefenmatch tussen Royal Excel Moeskroen en AA Gent al helemaal zitten. Volgende week augustus 4 augustus, om 19 uur is het eindelijk zover. Dan ontmoeten de beloften van Gent het eerste elftal van Moeskroen in een match ter voorbereiding van de competitie.

“We zijn erin geslaagd om de wedstrijd naar het sportcentrum Michelsberg in Spiere-Helkijn te halen”, vertelt Franckie. “Toch niet alledaags, zeker als je weet dat oud-Rode Duivels als Enzo Scifo en de broers Mpenza meekomen in de trainersstaff en clubleiding bij Moeskroen. AA Gent komt dan weer met een pak jonge talenten, onder leiding van Emilio Ferrera, naar Spiere-Helkijn. Die laatste leidde Seraing vorig jaar naar de titel in tweede klasse.”

De match begint om 19 uur op het eerste veld van Jong Helkijn langs de Oudenaardseweg. Inkom bedraagt 10 euro per persoon, de opbrengst van de oefenwedstrijd tussen Moeskroen en AA Gent gaat naar de jeugdwerking van Jong Helkijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier