Royal Knokke FC krijgt te weinig met 2-2 puntendeling tegen KMSK Deinze

© vdb

De komst van Deinze, ex-ploeg van de Knokse coach Yves Van Borm, lokte de grote massa naar het Olivier Stadion.

Yves Van Borm: “De bezoekers zijn één van de ploegen die hun ambities niet wegsteken. Ze willen kost wat kost promoveren en hebben hun licentie aangevraagd. Deinze liet niets aan het toeval over en bereidde de terugronde voor in Spanje. Hun kern loopt over van klasse en de nul houden is hun grootste sterkte.”

En toch was het Knokke die de score opende. Een actie Savaete – Dhondt leverde een kluts bal af, die door kapitein Alessio Staelens werd ingetikt. Commotie alom bij de bezoekers, die buitenspel hadden opgemerkt. De treffer werd gevalideerd. Tien minuten later werd een vrijschop van Brulmans door thuisgoalie Paepe magistraal gepareerd. De eerstvolgende vrije trap van laatstgenoemde leverde wel de gelijkmaker op omdat Bram Paepe een gemakkelijke bal loste.

Voorheen verkeek Maxim Vandewalle tot driemaal toe een unieke kans voor een tweede thuisgoal. Na de rust behield RKFC de controle, maar na 70 minuten bracht Mertens de score op 1-2, tegen de gang van het spelbeeld in. De lokalen gingen verwoed op zoek naar de gelijkmaker en slaagden in die opzet wanneer Pierre en Buysse het voorbereidend werk voor hun rekening namen en Maxim Vandewalle egaliseerde.

In het slotkwartier werd een goal van Alessio Staelens afgekeurd wegens onterecht buitenspel. Hoe dan ook, de puntendeling kon de beide kampen tevreden stellen.

Vermelden we nog dat RKFC Sander Van Eyck heeft aangetrokken. De huidige spelers van SK Londerzeel tekende een contract voor twee seizoenen.