Roemeens volksfeest op de site Trax tijdens EK match tegen België

Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Op de site Trax kwamen zaterdag een vierhonderdtal Roemenen samen om de wedstrijd van hun nationale voetbalploeg tegen de Rode Duivels te volgen. In Roeselare wonen een drieduizendtal Roemenen.

De Roemenen vormen de grootste buitenlandse bevolkingsgroep in Roeselare. De vzw Roemenen in Roeselare en Absolute Jobs organiseerden zaterdagavond een Roemeens volksfeest op de site Trax. Roemenen genoten er voor de voetbalwedstrijd van hun nationale ploeg tegen de Rode Duivels buiten van een hapje, waarna iedereen naar binnen trok om de match op groot scherm te volgen. Onder de aanwezigen ook enkele Belgen. “We hebben al jarenlang Roemeense vrienden. We kijken hier vanavond samen naar de match. Als de Belgen straks met 2-0 winnen zullen we toch eens goed lachen”, aldus Tommy Loosvelt. De pronostiek van de Belgische voetbalsupporter en zijn zoon Leon kwam uit.

Hun vriend Alex Ciobotaru genoot toch van de gezellige avond. “Wij wonen sinds 1999 in Roeselare, maar voelen ons toch nog steeds Roemeens.” Ook burgemeester Kris Declercq (CD&V) kwam even langs en feliciteerde de initiatiefnemers met de organisatie van het evenement. “Er leven heel wat Roemenen in Roeselare. Dit is een mooi verbindend initiatief.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier