Rode Duivel Thomas Vermaelen over de titelkansen van België: “We maken kans om het EK te winnen”

© Belga
© Belga
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Thomas Vermaelen is met zijn 35 jaar de oudste Rode Duivel van het pak. Tonnen ervaring en misschien ook wel de geschikte persoon om de titelkansen van België in te schatten.

“We maken kans om het EK te winnen, dat is ook onze ambitie. Maar er zijn ook nog andere favorieten. Ik ga akkoord met Lukaku die zegt dat we nu sterker zijn dan in 2018. We nemen de ervaring van het WK in Rusland mee. Veel spelers zijn sterker geworden binnen hun team.”

Snel en wendbaar

Een rustige dinsdag voor de Rode Duivels. Geen trainingssessie op de planning, ’s avonds mogen de voetjes onder tafel voor een barbecue. Vermaelen kwam zondag één helft in actie tegen de Kroaten.

De leeftijd van de defensie is al een tijdje een heet hangijzer en Vermaelen reageerde wat gepikeerd: “Ik vind het jammer dat mensen conclusies trekken over dingen waar ze niks van weten. Niemand weet hoe snel en wendbaar ik nog ben. Criticasters zullen er altijd zijn, dat hoort bij ons vak.”

Coach beslist

In een ideale wereld spelen de Rode Duivels op 11 juli de finale, dat zou dan de zevende wedstrijd zijn in een bestek van dertig dagen. Kunnen de knoken van Vermaelen die opeenvolging van wedstrijden wel aan?

“Het is voor alle duidelijkheid de coach die beslist. Het is niet zo dat ik zelf mijn wedstrijden er ga uitpikken. Ik heb wel het geloof en het vertrouwen dat ik die opeenvolging van wedstrijden aankan. In de Champions League met Vissel Kobe waren de rustperiodes tussen de wedstrijden trouwens nog korter.” Zaterdag wordt Vermaelen normaal gezien achteraan in de basis verwacht, samen met Vertonghen en Alderweireld. Tenzij Martinez net zoals tegen Griekenland en Kroatië toch het vertrouwen geeft aan Denayer.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier