STRAF: KVO betaalt boetes van Gueye, ook al speelt die al een jaar in Spanje

Makhtar Gueye bezorgt KV Oostende extrasportieve kopzorgen. © BELGA/KURT DESPLENTER
Redactie KW

Twee seizoenen terug was KVO-speler Makhtar Gueye nog een revelatie op het veld, nu laat de intussen 25-jarige aanvaller opnieuw van zich horen. Voor de foute redenen.

In de zomer van 2020 lokte toenmalig CEO Gauthier Ganaye, nu RWDM, Gueye naar de kust voor 1 miljoen euro. Een zware investering voor de bescheiden club. Bovendien kreeg Gueye als toptransfer ook een luxueuze witte Mercedes waarvan de club de leasing op zich nam – en niet op naam van de speler zelf.

Verkeersboetes

Aanvankelijk was alles koek en ei: de spits scoorde in zijn eerste seizoen 13 keer in 35 matchen. Naast het veld liep het wat minder, want de spits reeg onder meer de verkeersboetes aan elkaar. Gaandeweg kregen ze bij KVO stilaan genoeg van z’n fratsen naast het veld.

De Spaanse tweedeklasser Zaragoza bracht vorige zomer verlossing door Gueye voor één seizoen te huren met verplichte aankoopoptie. Alleen: Gueye of iemand uit z’n entourage reed met die befaamde Mercedes naar Spanje. KVO ontvangt tot op vandaag regelmatig een verkeersboete voor verkeersovertredingen die de spits in onder de Spaanse zon begaat.

Vervelend verhaal

De Kustboys zetten intussen de juridische middelen in om de auto terug in België te krijgen, maar dat zou lastig liggen. Pas als de speler zelf op een verkeerscontrole zou botsen of betrokken raakt bij een ongeval, kan de Mercedes gerepatrieerd worden. Positief: de Spaanse politie is er intussen in geslaagd om het voertuig aan de haak te slaan. Nu moet het nog de oversteek maken naar België. Maar hoe dan ook is dit een heel vervelend verhaal voor de club, die de centen goed kan gebruiken. Het sportieve verhaal van Gueye in Zaragoza is evenmin een succes: slechts 23 speelmomenten – 662 minuten en vier basisplaatsen – en geen enkele goal of assist.

De verplichte aankoopoptie waarvan sprake bedraagt zo’n 3 miljoen euro. Geld dat Ganaye al had ingeschreven in het budget van KVO, maar waarvan ze in Spanje al afvragen hoe ‘verplicht’ die nu is. Trouwens: Zaragoza is zusterclub van Inter Miami, de toekomstige werkgever van ene Lionel Messi. (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier