Club NXT pakt punt tegen Seraing in Challenger Pro League

Kaye Furo scoorde voor Club NXT. © BELGA

Lokeren-Temse heeft vrijdagavond zijn eerste punt in de Challenger Pro League geboekt. De promovendus behaalde op de vierde speeldag een 2-2-gelijkspel tegen Patro Eisden. Tegelijkertijd kwamen ook Club NXT en Seraing niet verder dan een puntendeling. Hun wedstrijd eindigde op 1-1.

Lokeren-Temse kwam in het eigen Daknamstadion halverwege de eerste helft op voorsprong via Sebastiaan Brebels (21.), die op een hoekschop voor het allereerste Lokerse doelpunt van het seizoen zorgde. Zijn treffer bleef lang als enige op het bord staan, maar na de pauze hees Patro Eisden zich vanop de stip langszij. Kevin Kis (57.) zette de elfmeter beheerst om. De thuisploeg veroverde nadien zijn voorsprong dankzij een treffer van Gil Van Moerzeke (74.), maar gaf zijn allereerste driepunter van het seizoen alsnog uit handen. Papa Demba Noir (81.) bracht Patro in het slot voor een tweede keer langszij.

Lokeren-Temse veegt in het klassement de nul achter zijn naam weg en speelt de rode lantaarn door aan de beloften van Anderlecht. Het laat ook de beloften van Standard achter zich en is nu veertiende. Patro is met zes punten achtste.

De beloften van Club Brugge geraakten in eigen huis niet voorbij Seraing. Blauw-zwart kwam rond het halfuur op voorsprong dankzij spits Kaye Furo (29.), die alert reageerde met het hoofd. Zijn treffer werd een kwartier voor affluiten uitgewist door Seraing-aanvoerder Nils Schouterden (75.). In de stand staat CLub NXT met zes punten op de zesde plek. Seraing is dertiende met amper een stuk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier