“Altijd constructief geweest”: vennootschappen van Conway weerleggen verklaringen voorlopige bewindvoerder KV Oostende

Paul Conway, de Amerikaanse eigenaar en hoofdaandeelhouder van KVO, weerlegt de aantijgingen van de voorlopig bewindvoerder. © Christophe De Muynck

De vennootschappen van Paul Conway, die aandelen bezitten in KV Oostende, betwisten “formeel” de verklaring “die onjuiste informatie bevat” van Werner Van Oosterwyck, de voorlopige bewindvoerder bij de tweedeklasser. Dat hebben ze woensdagavond in een persbericht gemeld.

Woensdagmiddag raakte bekend dat KV Oostende afstevent op een faillissement nu een overname van de club uit de Challenger Pro League is afgesprongen. KVO kijkt immers aan tegen een schuldenberg van zo’n 10 miljoen euro. Er leek met Apex Capital Global een overnemer gevonden, maar die gesprekken zijn alsnog afgesprongen. Tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck wees met een beschuldigende vinger naar Paul Conway, de Amerikaanse eigenaar en hoofdaandeelhouder met wie (nog) geen akkoord werd gevonden omtrent de overdracht van zijn aandelen.

Constructief

“In tegenstelling tot zulke beweringen zijn de vennootschappen van Paul Conway altijd constructief geweest tegenover Apex Capital Global”, klinkt het in een mededeling. “Onze cliënten waren nog zo recent als gisteravond (14 mei, red.) in contact met vertegenwoordigers van Apex, waarbij de onderhandelingen goed vorderden totdat Apex deze abrupt beëindigde.”

“Ondanks herhaalde verzoeken van verschillende aandeelhouders werd door Apex nooit enig bewijs van fondsen geleverd, wat de ernst van hun intenties in twijfel trekt. De bewering van de voorlopige bewindvoerder dat de vennootschappen van Paul Conway verantwoordelijk zouden zijn voor het mislukken van de onderhandelingen, is dus helemaal onjuist.”

Mirakeloplossing nodig

“Bovendien heeft de voorlopige bewindvoerder nooit onderhandelingen gepland tussen de vennootschappen van Paul Conway en andere potentiële investeerders, waarbij hij altijd volhield dat Apex de ideale kandidaat-overnemer was, zoals aangegeven in het persbericht van KV Oostende van 8 mei 2024. Het is cruciaal om deze punten te verduidelijken om desinformatie tegen te gaan.”

Volgens Werner Van Oosterwyck moet er de komende 24 uur een “mirakeloplossing” komen, zo deelde hij woensdagmiddag mee. Anders grijpt KVO naast een licentie en zakt het naar de amateurklasse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier