Parel van Christos Tzolis bezorgt Club Brugge belangrijke zege tegen Sturm Graz in Champions League

Christos Tzolis zorgde voor een prachtgoal en dus ook voor vreugde bij Club. © Belga

Club Brugge heeft woensdagavond zijn tweede opdracht in de vernieuwde Champions League tot een goed einde gebracht. Het versloeg de Oostenrijkse landskampioen Sturm Graz met 0-1 en boekt zo zijn eerste Europese punten van het seizoen. In de stand klimt Club (3 ptn) naar de 22e plaats.

Club Brugge begon dominant aan de belangrijke wedstrijd tegen Sturm Graz, op papier de makkelijkste tegenstander die de landskampioen treft in de competitiefase. Blauw-zwart eiste de bal op, maar grote kansen bleven uit.

Prachtdoelpunt

Halverwege de eerste helft had Club zijn voorsprong wel beet. Met een geweldig doelpunt opende Christos Tzolis de score. De 22-jarige Griek bracht een strakke bal van middenvelder Raphael Onyedika knap onder controle en stuurde het leer vervolgens hard richting de verste hoek. Sturm Graz zette na de treffer meer druk naar voren, maar bleef alles bij elkaar ongevaarlijk. Een stevige uithaal van Malick Yalcouye, die naast de kooi van Simon Mignolet verdween, was het belangrijkste wapenfeit van de Oostenrijkers voor de rust.

Bijna nog deksel op de neus

Club kwam na de pauze opnieuw fris uit de kleedkamers en kreeg al snel een paar uitstekende mogelijkheden. Tzolis kon zijn tweede van de avond maken, maar stuitte van dichtbij op de doelman. Enkele momenten later mocht spits Ferran Jutgla aanleggen ter hoogte van de penaltystip, maar ook hij trapte binnen het bereik van de doelman. Sturm Graz kreunde, maar bleef dankzij het minieme doelpuntenverschil wel in de wedstrijd.

De Oostenrijkers deden Club in het slotkwartier zelfs bijna boeten voor de gemiste kansen, maar de kopbal van Tochi Chukwuani verdween naast het Brugse doel. Club Brugge ging nog nadrukkelijk op zoek naar de 0-2, maar kreeg de bal niet meer tegen de netten.