Ook in Heule-Watermolen scoren de Rode Duivels straks op groot scherm

De organisatie van de Watermolenfeesten zet in juni ook een event voor het EK voetbal op poten. © CH
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

Voor de eerste maal wordt in Heule-Watermolen een groot scherm van liefst 8 vierkante meter geplaatst in de openlucht, ter gelegenheid van het EK voetbal, dat deze maand van start gaat. “We zenden alle wedstrijden uit van de Rode Duivels. Hopelijk zijn dat er veel”, zegt voorzitter van de Watermolenfeesten Pascal Verhamme.

Vorig jaar maakte in de buurt van de Watermolenwal een rijwoning plaats voor een fietsenparking. Het feestcomité van de Watermolenfeesten vindt in deze plek nu de ideale locatie om er het EK te volgen. “We houden het simpel met een groot scherm, een bar en een frietkot. Gewoonweg gezellig samen supporteren. Meer moet dat niet zijn”, zegt Pascal Verhamme, voorzitter van de Watermolenfeesten.

Voetbaltempel

De wedstrijden worden gespeeld op maandag 17 juni om 18 uur, zaterdag 22 juni om 21 uur en woensdag 26 juni om 18 uur. Een uur voor aanvang van de wedstrijd kan je de Watermolenwal, omgetoverd in een Belgische voetbaltempel, betreden (zaterdag vanaf 19 uur). Rood, geel en zwart zijn dan uiteraard de hoofdkleuren. Zoals de ‘Watermolenfeesten’ en de ‘Nostalgische Kerstmarkt’ is het algemeen geweten dat sfeer en gezelligheid er altijd troef is. De inkom is gratis.

Deze drie voetbalevents zijn alvast het aperitief naar de grote Watermolenfeesten begin juli. Als de Rode Duivels de tweede ronde halen, bestaat de kans dat een wedstrijd samenvalt met de 80ste Watermolenfeesten. “We hebben het feestprogramma zodanig aangepast dat iedereen van beide kan genieten”, besluit Pascal. Het worden alvast hoogdagen in Heule-Watermolen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier