Nicolas Lombaerts heeft selectie van Rode Duivels verlaten

Nicolas Lombaerts heeft de EK-selectie van de Rode Duivels verlaten en neemt vrijdagnamiddag vanop de luchthaven van Bordeaux het vliegtuig huiswaarts.

© BELGA

De 31-jarige verdediger was als medische joker meer naar Frankrijk afgereisd maar vrijdag is hij definitief uit de Belgische selectie gevallen. “Nicolas verlaat de selectie vandaag, hij was als reserve naar Frankrijk gereisd. Het beste, Nicolas”, klinkt het op het officiële Twitteraccount van de Rode Duivels.

“Duidelijker kan toch niet”

Lombaerts sukkelde al enkele weken met een hamstringblessure en op 22 mei maakte bondscoach Marc Wilmots bekend dat de 39-voudige international niet tijdig fit zou geraken voor Euro 2016. Hij mocht wel mee naar Frankrijk afreizen, om een mogelijke blessure van een andere speler op te vangen, maar zo ver kwam het dus niet. Nog voor de training van vrijdag 18 uur in Le Haillain heeft Wilmots de knoop dus doorgehakt.

“De situatie is heel duidelijk voor Nicolas”, had de bondscoach een dag eerder nog laten optekenen. “Komen er geen blessures bij anderen, is er voor hem geen plaats in de selectie. Duidelijker kan toch niet. Het is logisch dat hij wil spelen, dat wil iedereen, maar de situatie is wat ze is. In samenspraak met de medische staf hebben we op 22 mei al de beslissing genomen om hem niet in de officiële EK-selectie op te nemen”, zei Wilmots over Lombaerts, die de trainingen van de voorbije dagen nog probleemloos had volgemaakt.

Lombaerts zelf nam bij aankomst in Zaventem even de tjd voor de aanwezige pers. “Ik vind het heel jammer”, zei hij aan Sporza. “Ik dacht dat ik wel fit zou geraken voor de groepsfase, maar de dokters hebben geoordeeld dat dat onmogelijk was. Enerzijds kan ik de beslissing begrijpen, anderzijds is het heel jammer voor mezelf. Ik vertrek nu op vakantie, maar ik zal de prestaties van de Rode Duivels natuurlijk blijven volgen. Ik blijf gewoon beschikbaar voor de nationale ploeg en ik hoop dat de bondscoach in de toekomst ook nog aan mij denkt.”

Zondag richting Lyon

De training voor de 23 overgebleven internationals van vrijdag is slechts een kwartier open voor de media. De Duivels oefenen vrijdag en zaterdag nog in Bordeaux en reizen zondag af naar Lyon. Daar openen ze maandagavond (21uur) hun EK met een groepswedstrijd tegen Italië, de wedstrijd wordt in goede banen geleid door de Engelse topscheidsrechter Mark Clattenburg.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.