Martinez: “Tegen Denemarken spelen voor Castagne”

© BELGA
© BELGA
Redactie KW

De eerste horde op weg naar EK-glorie verliep moeiteloos. Rusland kreeg een 3-0 om de oren zonder dat de Rode Duivels erg diep in het krachtenarsenaal moesten tasten. Defensief geklungel en twee goals van Romelu -wie anders- Lukaku bezegelden het lot van de Russen.

Roberto Martinez passeerde zowel Denayer als Vermaelen en koos centraal achterin enigszins verrassend voor Boyata. Die speelde echter een ijzersterke partij en kon het gevaar Dzyuba neutraliseren. De bondscoach verkondigde op voorhand dat de eerste wedstrijd op een EK wel eens de moeilijkste kan zijn. Als dat blijkt te kloppen gaan we alvast een fantastisch tornooi tegemoet. Martinez was dan ook zeer tevreden met de prestatie en het resultaat: “We speelden erg solide en ik zag veel positieve aspecten. Zij speelden thuis met hevige fans achter zich maar die werden al snel het zwijgen opgelegd. We scoren drie goals maar dat kon nog meer zijn. Vooral de clean sheet stemt me erg gelukkig.”

Geen ideale voorbereiding

Ideaal verliep de voorbereiding op de wedstrijd echter niet. Het nieuws over de hartstilstand van Eriksen bereikte uiteraard ook de Rode Duivels. “De spelers waren op de hoogte van de toestand van Eriksen. Sommige jongens spelen met hem of hebben ermee gespeeld. Gelukkig kwam dan het nieuws binnen dat het de goede kant uitging maar optimaal was de voorbereiding natuurlijk niet.” Lukaku liep na de openingsgoal naar de camera en sprak er bemoedigende woorden voor zijn ploegmakker: “Chris, sterkte jongen. I love you.”

EK over voor Castagne

Ondanks de ruime zege viel er ook minder goed nieuws te rapen. De EK-campagne van Timothy Castagne zat er na nog geen half uur op na een serieuze botsing. “Het betreft een dubbele oogkasbreuk,” sprak de bondscoach. “Hij zal wellicht geopereerd moeten worden. Laat ons de volgende wedstrijd tegen Denemarken voor Castagne spelen.”

 © BELGA
© BELGA

Zijn vervanger Meunier deed het wel uitstekend met een goal en een assist. De eerste speler overigens die er op een EK in slaagt om in te vallen én te scoren in de eerste helft. Ook Vertonghen ging nog vroegtijdig naar de kant met een enkelblessure. Hierover gaf Martinez wel hoopgevend nieuws: “We zullen de volgende 48 uur moeten kijken hoe de blessure evolueert, maar ik ga ervan uit dat het niet te erg zal zijn.”

(JT)