Martinez hoopt Eden Hazard zondag aan het werk te zien

Ook achter de naam van Eden Hazard staan momenteel nog heel wat vraagtekens een week voor de start van het EK.© BELGA
Ook achter de naam van Eden Hazard staan momenteel nog heel wat vraagtekens een week voor de start van het EK.© BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Een dag na de weinig imposante wedstrijd tegen Griekenland kijkt bondscoach Roberto Martinez al vooruit naar de laatste oefenpartij op zondag. De Rode Duivels nemen het dan thuis op tegen vicewereldkampioen Kroatië, zes dagen voor de eerste EK-wedstrijd tegen Rusland.

Tegen Griekenland moest België het nog doen zonder de geblesseerde certitudes Hazard, De Bruyne en Witsel. De bondscoach hoopt hen stapsgewijs te recupereren. Kevin De Bruyne moet nog aansluiten bij de kern, hoopvoller nieuws was er over Eden Hazard. “Vanaf zaterdag traint Hazard terug mee met de groep,” verduidelijkte Martinez op de persbabbel.

“Zijn ontwikkeling verloopt positief. Hij zal niet starten tegen Kroatië maar zal hopelijk wel wat speelminuten meepikken.” Voor Axel Witsel zal de start van het EK sowieso te vroeg komen. Vanaf 11 juni traint hij normaliter wel terug mee met de groep. “Als dat lukt, dan krijgt hij groen licht. Dat lijkt me realistisch. Ik hoop dat hij inzetbaar is tijdens de derde groepswedstrijd op 21 juni tegen Finland.”

Serieuze test

Op de persconferentie kwamen er ook wat vragen vanuit de Russische pers over de eerste groepswedstrijd volgende week zaterdag. Of Martinez al zijn startelftal in zijn hoofd had? “Nee, dat heb ik nog niet,” liet de bondscoach alvast nog niet in zijn kaarten kijken. Zondag staat een serieuze en tevens ook laatste test op het programma tegen Kroatië, verliezend WK-finalist in 2018.

“Dat is nog een stapje hoger dan onze oefenpartij tegen Griekenland. De match tegen Griekenland hadden we nodig om terug in ons ritme te geraken. Kroatië is een ervaren ploeg die ons zeker zal testen. We zullen heel goed moeten verdedigen.” Net die verdediging was het zorgenkindje tegen de Grieken.

Veel goesting

Simon Mignolet werd meer getest dan tijdens een doorsnee competitiewedstrijd met Club Brugge. In de defensie zullen Vermaelen en Vertonghen dit keer wel speelminuten krijgen. Een generale repetitie voor Rusland wordt het zondagavond echter nog niet. Martinez hecht meer belang aan speelminuten en ritme opdoen.

“Ik zal nog niet met een type-elftal spelen. Het is een nieuwe mogelijkheid om andere spelers een kans te geven. We willen iedereen op dezelfde lijn krijgen qua fitheid en vorm. Ik krijg momenteel alleen maar vragen over onze geblesseerde spelers. Intern leven we met veel goesting toe naar het EK.” Benieuwd of de Rode Duivels op zondagavond hun oefencampagne op een positieve manier kunnen afsluiten.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.