https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Mag Mechele nog hopen op EK-selectie?

Brandon Mechele ziet zijn kansen op een mogelijke EK-selectie stijgen door een blessure bij Boyata.© Belga
Brandon Mechele ziet zijn kansen op een mogelijke EK-selectie stijgen door een blessure bij Boyata.© Belga
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Een dag na de deugddoende zege tegen Kroatië is de laatste rechte lijn richting EK volledig ingezet. Kevin De Bruyne is ook gearriveerd in het basiskamp en had deze ochtend al een gesprek met Martinez. Verdediger Boyata kampt met een blessure, waardoor Brandon Mechele (Club Brugge) weer in beeld komt voor een selectie.

De bondscoach rekent er niet op dat zijn stermiddenvelder De Bruyne zal spelen tijdens de openingswedstrijd. “De Bruyne is bij ons aangekomen. Ik heb al een gesprek met hem gehad en hij is er klaar voor. De operatie is vlot verlopen. Toch hou ik geen rekening met hem voor de eerste groepswedstrijd. Of het zou moeten zijn dat de revalidatie uitzonderlijk vlot vordert, maar daar ga ik geen tijdlijn op plaatsen. Kevin zal eerst meetrainen met de spelers die nog niet volledig fit zijn.”

Boyata geblesseerd

Niet enkel de terugkeer van De Bruyne, maar ook de – weliswaar beperkte – speelminuten van Hazard maakten van de bondscoach een tevreden mens: “Het was het doel om hem op het veld te krijgen. Dat is een psychologische stap. De volgende stap is nu om hem meer minuten te laten maken.”

Toch heeft de bondscoach er ook een paar kopzorgen bij. Zowel Trossard als Boyata kampen met een kleine blessure. Morgen wordt er meer duidelijkheid over hun situatie verschaft. De blessure van verdediger Boyata kan in het voordeel spelen van Brandon Mechele. Misschien kan hij in extremis toch nog deel uitmaken van de EK-selectie?

Dendoncker in de basis

Axel Witsel had deze ochtend een goede trainingssessie achter de rug. De bondscoach is tevreden met de progressie die hij maakt. Doel blijft nog steeds om Witsel klaar te stomen voor de derde groepsmatch tegen Finland. Ondertussen neemt West-Vlaming Leander Dendoncker zijn positie met verve over. Ook gisteren viel hij niet uit zijn rol tegen een stevig Kroatisch middenveld. Zijn plaatsje in de basiself zaterdag lijkt een zekerheid.

Vandaag werd er voornamelijk individueel gewerkt. Morgen staat er een barbecue gepland. Hopelijk zijn de Duivels zaterdag even hongerig in Rusland. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten