Alychlo blijft ‘on speaking terms’ met kandidaat-overnemer van KV Oostende

© belga
Redactie KW

De gesprekken tussen Alychlo en de Amerikaanse investeringsgroep PMG (Pacific Media Group) zijn niet afgesprongen. Beide partijen hebben de intentie tot een akkoord te komen, zodat de overname door PMG van KV Oostende kan doorgaan. Donderdagochtend kondigde KVO op haar website aan dat die overname op de helling staat.

“Alychlo is nog steeds on speaking terms met de investeerder. Deze dialoog is de voorbije week nog intenser en constructiever geworden. Vanuit Alychlo werden significante financiële inspanningen gedaan”, luidt het. Alychlo, een van de vennootschappen van voormalig KVO-voorzitter en huidig Anderlecht-preses Marc Coucke, zegt de ‘zeer eenzijdige, gekleurde en vooral foutieve informatie die wordt verspreid over dit dossier’ te betreuren.

“Vooreerst willen we duidelijk stellen dat Alychlo altijd heeft geprobeerd om het debat sereen rond de tafel te voeren en te komen tot een constructieve oplossing voor alle partijen”, benadrukt het bedrijf. “Toen maanden geleden duidelijk werd dat KV Oostende op zoek ging naar nieuwe investeerders, heeft Alychlo gesprekken aangeknoopt met een aantal potentiële kopers over de overname van de gebouwen en de aflossing van de openstaande schulden. Hiermee kwam Alychlo tegemoet aan de uitdrukkelijke vraag van KV Oostende én van de Oostendse burgemeester.”

“Bewust onwaarheden verspreid”

“Alychlo heeft zich tijdens deze gesprekken telkens positief en inschikkelijk opgesteld. Met een bepaalde partij was zelfs een sluitend akkoord bereikt die de club een correcte toekomst zou bieden. Ook nadat KV Oostende had gekozen om uiteindelijk in zee te gaan met de huidige kandidaat heeft Alychlo geprobeerd om alles in het werk te stellen om een akkoord met de nieuwe investeerder te vinden. Het bewust verspreiden van onwaarheden hebben deze onderhandelingen vanzelfsprekend bemoeilijkt.”

In geen enkel geval kan Alychlo verantwoordelijk worden geacht voor de huidige problemen van KV Oostende die zijn ontstaan door bepaalde interne beleidskeuzes de voorbije maanden en jaren”, gaat het verder. “Alychlo heeft nog steeds, ondanks het moeizame proces, de intentie om met de investeerder tot een overeenkomst te komen, waarin alle partijen zich kunnen vinden. De beide investeringsgroepen zijn hiervoor hard aan het werk en wensen hierin verder de sereniteit te bewaren. Een correcte, sluitende overname is de enige juiste oplossing voor de toekomst van de club.”

KV Oostende verkeert in een precaire financiële situatie en moet daarom vrezen voor zijn licentie. KVO-voorzitter Frank Dierckens laat donderdag weten “naarstig en gedreven verder te werken om de financiële toekomst van de club te garanderen en om uiteindelijk toch onze licentie te behalen”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier