Zulte Waregem moet 3.000 euro boete betalen na rookbommen

Tijdens de wedstrijd tegen Antwerp op 16 oktober moest de wedstrijd even stilgelegd worden. © BELGA

Zulte Waregem moet na de incidenten met supporters in de thuismatch tegen Antwerp een boete van 3.000 euro betalen. Dat heeft het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) beslist.

Scheidsrechter Jonathan Lardot moest het duel aan de Gaverbeek tussen Zulte Waregem en Antwerp op 16 oktober (2-1) even stilleggen nadat een deel van de thuissupporters zijn onvrede had geuit richting coach Francky Dury. Vanachter het doel van Bossut gooiden ze een tiental rookbommen en projectielen op het veld en ze zetten hun statement kracht bij met een spandoek tegen de trainer gericht. Na een onderbreking van een drietal minuten kon de competitiewedstrijd hervat worden, zonder verdere incidenten.

Nultolerantie

Zowel Lardot als de aanwezige match delegate namen de supportersactie op in hun verslag, waardoor het ook nog een disciplinair staartje kreeg. “Het gebruik van pyrotechnisch materiaal hoort niet thuis op een voetbalveld en dient absoluut geweerd te worden. Het kan de fysieke integriteit (gehoorschade, brandwonden) van andere supporters, spelers, leden van de technische staf en scheidsrechters in gevaar brengen”, klinkt het. “Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal beaamt de noodzaak om een nultolerantie toe te passen.”

Voor het incident tegen Antwerp ontving Zulte Waregem 2.500 euro boete. Daar komt nog eens 500 euro extra bij wegens een openstaande voorwaardelijke geldstraf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier