Sint-Paulusschool vult vak P en moedigt KV Kortrijk aan tegen KV Oostende na winnen KVK-scholenchallenge

Voor twee leerlingen van de basisschool werd deze avond extra speciaal. Laure & Nelson werden deze week op de Sint-Paulusschool verkozen tot ‘Miss & Mister KVK’, daarom mochten de twee leerlingen vlak voor de wedstrijd het veld op om de aftrap te geven. © Jorunn Vannoorden
Jorunn Vannoorden

Opvallende aanwezigen bij de wedstrijd tussen KV Kortrijk en KV Oostende zaterdagavond in het Guldensporenstadion. Leerlingen van basisschool Sint-Paulus vulden er vak P en moedigden de Kerels aan in het belangrijke duel. Twee leerlingen mochten de aftrap geven en de anderen pakten uit met twee mooie tifo’s.

KVK-icoon Kristof D’Haene daagde de leerlingen van basisschool Sint-Paulus uit om mee te doen aan de KV Kortrijk Scholenchallenge. Hij gaf hen 5 opdrachten: maak met de hele school een tifo voor KV Kortrijk, organiseer een rood-witte dag op jullie school, kom in de media, zing het liedje Vis in de Leie en luider dan 100 decibel en maak een motivatiefilmpje voor de KVK-spelers. Als de school slaagde mochten ze de wedstrijd tussen KV Kortrijk en KV Oostende van vanavond bijwonen.

Basisschool Sint-Paulus slaagde met brio. “We hebben nog maar weinig zoveel enthousiasme en inzet gezien”, glunderde D’Haene dinsdagnamiddag, toen hij samen met spits Felipe Avenatti de enthousiaste leerlingen ging bezoeken.

Vol vak P

Vandaag mochten de leerlingen van Sint-Paulus de familietribune vullen en dat deden ze met verve. Vak P zat volledig vol en de aanmoedigingen richting de KVK-spelers rolden van de tribune. De jonge supporters pakten uit met twee mooie tifo’s die ze deze week maakten. Een van de tifo’s waar de kinderen veel werk instopten was er eentje met een mooie boodschap. De tekst ‘D’Haene Kerl vo ’t leven’ prijkte op het knappe spandoek. Verwijzend naar KVK-aanvoerder Kristof D’Haene, die na jarenlange inzet voor de ploeg er na dit seizoen stopt met profvoetbal. De leerlingen van Sint-Paulus wouden op die manier een hulde brengen aan hun idool. D’Haentje zag het en beantwoordde het mooie werk met een brede glimlach en gezwaai.

De jonge supporters pakten uit met twee mooie tifo’s die ze deze week maakten. Een van de tifo’s waar de kinderen veel werk instopten was er eentje met een mooie boodschap. De tekst ‘D’Haene Kerl vo ’t leven’ prijkte op het knappe spandoek.
De jonge supporters pakten uit met twee mooie tifo’s die ze deze week maakten. Een van de tifo’s waar de kinderen veel werk instopten was er eentje met een mooie boodschap. De tekst ‘D’Haene Kerl vo ’t leven’ prijkte op het knappe spandoek. © Jorunn Vannoorden

Miss & Mister KVK

Voor twee leerlingen van de basisschool werd deze avond extra speciaal. Laure & Nelson werden deze week op de Sint-Paulusschool verkozen tot ‘Miss & Mister KVK’, daarom mochten de twee leerlingen vlak voor de wedstrijd het veld op om de aftrap te geven. Een onvergetelijk moment voor beiden.

De leerlingen van de Sint-Paulusschool zetten hun enthousiasme van de afgelopen week verder tijdens de wedstrijd. Ze moedigden de Veekaa luidkeels aan, voor basisschool Sint-Paulus en hun leerlingen is dit een mooi slot van een topweek.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.