Philippe Clement over tegenstander AA Gent: “Ze zijn zeker een van de ploegen die gaan meestrijden voor play-off 1”

“Als topsporter wil je steeds je grenzen verleggen”, stelt Philippe Clement. © BELGA/KURT DESPLENTER
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Een dag na de loodzware loting in de Champions League is Club Brugge al volop bezig met de voorbereiding op de volgende wedstrijd. Zondag volgt de ‘Slag om Vlaanderen’ op het veld van AA Gent. Club won er vorig seizoen met zware 0-4-cijfers.

AA Gent kon zich donderdag kwalificeren voor de Conference League. Ook coach Philippe Clement had die wedstrijd gezien en was onder de indruk van wat de Buffalo’s op de mat brachten.

Volledig fitte kern

“Ze speelden een goede, sterke wedstrijd. We weten natuurlijk hoe Vanhaezebrouck wil voetballen. Hij beschikt over een heel brede kern. Ze zijn als ploeg gegroeid ten opzichte van vorig seizoen. Ze zijn zeker een van de ploegen die gaan meestrijden voor play-off 1.”

Clement beschikt over een volledig fitte kern voor de clash op zondag, ook Dost is wedstrijdfit nadat hij zondag naar de kant moest met een dijblessure. Nieuwkomers Otasowie en Providence hoef je nog niet in de selectie te verwachten, conditioneel zijn ze nog niet in topvorm.

Overwinteren blijft ambitie

Clement volgde gisteren niet enkel de wedstrijd van AA Gent in Europa. Hij hield ook de andere Belgische ploegen in het vizier: “Het gebeurt niet dikwijls maar ik heb gesupporterd voor de Belgische ploegen. Het is spijtig dat Anderlecht niet geplaatst is. Ik hoopte dat iedereen zich zou kwalificeren om zo samen de coëfficiënt te verbeteren, die zal namelijk de volgende jaren belangrijk zijn voor de Belgische ploegen.”

Een dag nadat Club Brugge in de Groep des Doods werd ingedeeld, klonk Clement verrassend strijdvaardig. “De ambitie blijft nog steeds om te overwinteren. Als topsporter wil je steeds je grenzen verleggen. Uiteraard wordt het met deze loting een heel stuk moeilijker.”

Fantastische uitdaging

“Het is een fantastische uitdaging. Iedere speler droomt ervan zich te meten met de besten van de wereld. Wellicht haalt Manchester City ook nog Ronaldo binnen (inmiddels geraakte bekent dat Ronaldo naar City’s stadsgenoot United trekt, red.). We gaan ervoor zorgen dat we moeilijk te kloppen zijn.”

Op inkomend transfervlak wordt Club Brugge nadrukkelijk gelinkt met Wesley Moraes. De Braziliaanse spits speelde van 2016 tot 2019 voor blauw-zwart en werd toen voor 25 miljoen euro aan Aston Villa verkocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier