Club treft Manchester City, PSG en Leipzig in groepsfase Champions League

© BELGA/BRUNO FAHY
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Club Brugge heeft het niet getroffen tijdens de loting van de Champions League. Ze komen uit in de loodzware groep A met kleppers als Manchester City, PSG en RB Leipzig.

Sowieso was het geen sinecure om vanuit pot 4 een haalbare loting te verkrijgen maar Club Brugge komt in een enorm zware groep uit. PSG is de topfavoriet om de Champions League te winnen, de Clubsupporters kunnen ernaar uitkijken om Lionel Messi in levende lijve te ontmoeten.

Ook het Manchester City van Kevin De Bruyne is een absolute topploeg. Beide ploegen zijn favoriet om door te stoten naar de volgende ronde.

Voor Club zal het een strijd worden met RB Leipzig voor de derde plaats en de daarbij horende Europa Leagueplaats. Ook dat wordt echter geen evidentie, RB Leipzig eindigde vorig jaar op de tweede plaats in de Duitse competitie.

Coach Philippe Clement sprak voor het seizoen de ambitie uit om te overwinteren in de Champions League maar na deze loting is de teneur al heel wat minder: “Het is de zwaarste loting die we konden hebben maar het is wel mooi voor de supporters. Elke wedstrijd moet natuurlijk gespeeld worden en we gaan ons wel volledig smijten.”

“We willen ook tegen die grote sterren onze kwaliteiten laten zien maar we zijn tegelijk ook realistisch: het wordt ongelofelijk zwaar. RB Leipzig is wellicht de minst sexy ploeg maar eindigde vorig seizoen wel voor Dortmund in Duitsland en we weten allemaal wat Dortmund tegen ons gebracht heeft. Het wordt alvast een erg mooie uitdaging.”

Aantrekkelijke affiches

Simon Mignolet hoopte op een treffen met zijn ex-club Liverpool maar zo ver kwam het niet. “We komen uit tegen de twee duurste ploegen van Europa. Het is fijn om ons te kunnen meten met de besten. Gelukkig spelen we terug met fans, we zullen een vol Jan Breydel nodig hebben om een resultaat te halen. Samen met de supporters kunnen we thuis hopelijk wel iets doen.”

Ook Charles De Ketelaere besefte dat het een zo goed als onhaalbare opgave wordt: “Een heel zware loting, ik denk niet dat er zwaardere poules zijn. Het zijn wel aantrekkelijke affiches tegen goede ploegen met grote spelers. Het is een droom om uit te komen tegen de sterren van het voetbal, ik kijk ernaar uit. Het is ook fijn om tegen Kevin De Bruyne te spelen, wat mij betreft de beste Belgische voetballer ooit.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.