Moedig Club Brugge kraakt pas in slotfase tegen Borussia Dortmund

Club Brugge kon niet stunten in z'n eerste wedstrijd in de vernieuwde Champions League. © Belga

Club Brugge is woensdagavond met een valse noot gestart aan de league phase van de vernieuwde Champions League. Op de eerste speeldag toonde blauw-zwart veel goede intenties tegen Borussia Dortmund, maar de Duitse grootmacht trok in het laatste kwartier dan toch aan het langste eind: 0-3.

Club startte gretig met veel aanvallende impulsen, maar het waren de bezoekers die voor de eerste kansen verantwoordelijk waren. Het gekraakte schot van Malen dwarrelde enkele centimeters naast de paal buiten, Adeyemi vond van op zo’n 25 meter de vuisten van Mignolet op zijn weg. Na de twee Duitse kansen kwam blauw-zwart wel heel dicht bij een doelpunt. Na een ingestudeerde corner besloot Tzolis een eerste keer op Kobel, waarna de flipperkast verder ging met schoten van Vanaken, Mechele en Onyedika. Vooral Vetlesen had de 1-0 aan de voet, maar vlamde de zoveelste rebound staalhard tegen de deklat.

Tactisch steekspel

Na het halfuur verwaterde de wedstrijd wat in een tactisch steekspel, waardoor we zonder doelpunten gingen rusten met een 0-0-tussenstand. Ook na de thee bleef Club goed meespelen met de Duitse grootmacht, die uiteindelijk het verschil maakte met zijn wissels. Twintig minuten voor tijd kwam Gittens de bleke Sabitzer vervangen en de Engelse belofteninternational etaleerde meteen zijn klasse met een knappe kap naar binnen en een ditto schot in de verste hoek.

De veer bij Club was gebroken en vier minuten voor affluiten diende opnieuw Gittens de doodsteek toe. De flankaanvaller slingerde zich opnieuw makkelijk door het Brugse zestienmetergebied en liet Mignolet met een pegel van dichtbij kansloos. Vanop de stip maakte Guirassy er in blessuretijd nog 0-3 van.

Club maakt op de tweede speeldag (2 oktober) de verplaatsing naar het Oostenrijkse Sturm Graz. Nadien volgen nog wedstrijden tegen AC Milan (uit), Aston Villa (thuis), Celtic (uit), Sporting CP (thuis), Juventus (thuis) en Manchester City (uit).