KV Kortrijk stunt en wint tegen leider Genk, dat morst met kansen

Thierry Ambrose viert een doelpunt. © Belga

Leider Racing Genk heeft zaterdag op de tiende speeldag van de Jupiler Pro League op bezoek bij KV Kortrijk in het Guldensporenstadion voor het eerst in acht wedstrijden opnieuw geproefd van de nederlaag. De Kerels waren verrassend met 2-1 te sterk, en springen met elf punten naar een voorlopige twaalfde plaats, uit de gevarenzone. De Limburgers laten na hun voorsprong van zes punten op eerste achtervolgers Antwerp en Gent, die morgen kunnen naderen tot op drie punten, verder uit de diepen.

De leider begon sterk aan de match, en kwam al snel op voorsprong na een mooie individuele actie van Christopher Bonsu Baah (6.), die de 0-1 hard tegen de netten knalde. KVK was niet aangeslagen, en kwam in twee dolle minuten zelfs op voorsprong. Nacho Ferri (16. en 19.) stond eerst op de goede plaats om de gelijkmaker te scoren na twijfelachtig wegwerken door Van Crombrugge. Drie minuten later kopte hij op aangeven van Thierry Ambrose de West-Vlamingen op voorsprong. De bezoekers eisten daarna de bal op, maar waren te slordig om aanspraak te maken op een 2-2 voor de rust. Genk leek even voor de rust wel een penalty te krijgen, maar scheidsrechter Simon Bourdeaud’hui kwam na het bekijken van de beelden op zijn beslissing terug.

Na de thee ging een dominant Genk, dat meer dan 75 procent balbezit liet optekenen, op zoek naar de gelijkmaker. Matte Smets, Bryan Heynen en Tolu Arokodare waren er dichtbij, maar doelman Patrik Gunnarsson stond pal voor Kortrijk, dat wel kon dreigen vanuit de omschakeling. De Limburgers hadden mogelijkheden genoeg, maar kwamen niet meer aan scoren toe. Ze verliezen zo voor het eerst sinds de nederlaag op bezoek bij OH Leuven op 3 augustus.