KV Kortrijk speelt gelijk op veld van Eupen

Eupen's Renaud Emond en Kortrijk's Mark Mampassi. © BELGA

Op de eerste speeldag van de Relegation Play-off heeft KAS Eupen zondagnamiddag in eigen huis 1-1 gelijkgespeeld tegen KV Kortrijk.

Het was Isaak Davies die de bezoekers uit West-Vlaanderen aan de Kehrweg na 50 minuten op voorsprong bracht. De Kerels leken op de overwinning af te stevenen, maar moesten in het slot nog een puntendeling toestaan. Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd krulde Regan Charles-Cook het leer enig mooi in de verste hoek: 1-1, meteen ook de eindstand.

Charleroi en rode lantaarn RWDM openden zaterdagnamiddag de Relegation Play-off met een scoreloos gelijkspel. Tien minuten na de kampwissel kreeg RWDM een unieke kans op de 0-1 maar Mickaël Biron miste een penalty.

RWDM blijft zo laatste met 24 punten, voor KVK (25 punten) en Eupen (25). Charleroi is met 30 punten leider in deze strijd tegen de degradatie. Enkel de winnaar van deze play-off is zeker van het behoud. De laatste twee degraderen naar de Challenger Pro League, de nummer twee speelt barrages tegen een tweedeklasser.