Kampioen Club Brugge opent het nieuwe seizoen tegen KV Mechelen

Maxim De Cuyper van Club Brugge hier in actie in de wedstrijd tegen KV Mechelen vorig seizoen. © Belga
Redactie KW

Club Brugge en KV Mechelen spelen op vrijdag 26 juli de openingswedstrijd van het seizoen 2024-2025 in de Jupiler Pro League. Dat maakte de Pro League dinsdag bekend tijdens de kalendervoorstelling van het nieuwe seizoen.

Verder is er op de eerste speeldag, op zaterdag 27 juli, een verplaatsing voor bekerwinnaar en vicekampioen Union naar promovendus Dender. Beerschot, die andere nieuwkomer, ontvangt OH Leuven en Anderlecht speelt gastheer voor STVV. Op zondag treffen Racing Genk en Standard elkaar in de Cegeka Arena. Kortrijk rolt de rode loper uit voor AA Gent, en Antwerp trekt naar Charleroi. Westerlo-Cercle Brugge is de afsluiter van de openingsspeeldag.

De eerste Super Sunday is er op speeldag 6 met Club Brugge-Cercle Brugge, Gent-Antwerp en Union-Anderlecht.

Voorlopig liggen de exacte speelmomenten voor de eerste 7 speeldagen vast. Op 3 september – nadat de resultaten van de Belgische ploegen in de Europese voorrondes bekend zijn – worden de tijdstippen voor de speeldagen 8 tot 20 bekendgemaakt.

Zelfde competitieformat

Het competitieformat voor volgend seizoen in de Jupiler Pro League blijft hetzelfde. Na de reguliere competitie speelt de top zes Champions’ Play-offs. Nummers zeven tot en met twaalf komen uit in de Europe Play-offs en de laatste vier in de rangschikking strijden voor het behoud in de Relegation Play-off. Bij Champions’ Play-offs en Europe Play-offs worden de punten gehalveerd. Dat is niet het geval bij de Relegation Play-off, waarin de laatste twee teams rechtstreeks degraderen. Het derde laatste team speelt barragewedstrijden tegen de winnaar van de Promotion Play-offs in de Challenger Pro League.

Een week voor de start van de competitie, op zaterdag 20 juli, ontvangt kampioen Club Brugge bekerwinnaar Union in het Jan Breydelstadion voor de Supercup. Blauw-zwart snoepte in de voorbije Champions’ Play-offs na een indrukwekkende inhaalrace verrassend de titel weg voor de neus van Union en Anderlecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier