Genk neemt Alieu Fadera over van Zulte Waregem

Alieu Fadera. © BELGA

Racing Genk heeft zondag de komst van winger Alieu Fadera (21) aangekondigd. De Gambiaanse international, die overkomt van Zulte Waregem, ondertekende een vierjarig contract bij de Belgische vicekampioen.

“Alieu is een veelbelovende speler die perfect past in onze filosofie. We zijn ervan overtuigd dat hij bij KRC Genk de volgende stappen kan zetten in zijn professionele voetbalcarrière”, meldt Head of Football Dimitri de Condé. “Voor beide partijen is dit de ideale stap. Met zijn snelheid, technische bagage en enorm loopvermogen past hij perfect in ons aanvallend en dynamisch spel.”

Fadera ruilde in de zomer van 2021 het Slovaakse Pohronie voor Zulte Waregem. Bij Essevee, dat afgelopen seizoen uit de hoogste afdeling degradeerde, lukte hij afgelopen seizoen zeven goals en evenveel assists.

“Sinds mijn eerste dag in België ben ik al fan van Racing Genk en het mooi voetbal dat ze elke week op de mat brengen”, aldus Fadera op de website van Genk. “Ik heb veel matchen van hen gezien op tv en kan niet wachten om zelf deel uit te maken van de ploeg. Via mijn ex-ploegmaats heb ik veel positiefs gehoord over de waarden en normen van de club. De keuze was dan ook snel gemaakt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier