Geen vrees voor een leegloop bij Cercle Brugge

Trainer Miron Muslic is een man van zijn woord en gaf eerder al mee zijn contract tot eind volgend seizoen bij Cercle uit te doen. © Belga
Redactie KW

BRUGGE Cercle Brugge is zich verder aan het versterken, zowel op als naast het terrein en dat willen ze blijven doen. Ook komend seizoen. Rekening houdend met zeker vier en mogelijks nog meer Europese wedstrijden in de maanden juli en augustus zal groen-zwart een kern moeten samenstellen met twee of drie extra spelers voor de fysieke spelstijl die het hanteert.

Trainer Miron Muslic is een man van zijn woord en gaf eerder al mee zijn contract tot eind volgend seizoen bij Cercle uit te doen. Mocht dat niet gebeuren, dan zal hij bij een nieuwe uitdaging wellicht rekening houden met zijn gezin, om dichter bij hen te zijn. Het Franse Stade Reims zou interesse hebben.

Topschutter Kévin Denkey zal het meest gegeerd worden in de komende transferperiode. De topschutter is dezer dagen aan het werk met Togo in twee WK-kwalificatiematchen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat hij de start van de voorbereiding van Cercle niet zal meemaken. Dit tot er een deal is waar zowel Groen-Zwart als de speler zelf beter van worden. Maar tevens met betrekking tot de verdere uitbouw van zijn carrière.

Waardige vervangers

Bij Cercle vrezen ze alvast niet voor een uittocht. Daar draagt het bekomen van Europees voetbal zeker toe bij, net zoals voor het aantrekken van nieuwe spelers. Leonardo Da Silva Lopes, Hugo Siquet en Félix Lemaréchal zijn er niet meer bij. Voor deze posities zijn waardige vervangers nodig. Cercle heeft al Felipe Augusto en Alama Bayo (Seraing) aangetrokken. Volgende spelers hopen volgend seizoen op meer speelminuten: Jonas Lietaert, Nils De Wilde en de aanvallers Kazeem Olaigbe en Abdoul Kader Ouattara.

Het valt verder nog af te wachten wat er met Nazinho en Malamine Efekele, beiden geleend, gebeurt en een talent als Alan Minda. Technisch directeur Rembert Vromant staat voor enkele drukke weken en wil met Cercle zien wat de markt brengt. Als het om een speler gaat die Cercle niet kan afslaan, zal men dat ook niet doen. Nog dit: bij Jong Cercle, dat naar eerste nationale promoveert, kregen deze jongeren onlangs een verlenging van hun contract: Xander Martlé, Noah De Ridder, Sören Coens, Ono Vanackere en eerder ook al Sebbe Gheerardyns.

Voorbereiding

Cercle Brugge start met de voorbereiding op volgend seizoen op donderdag 20 juni. Dan worden de spelers, met uitzondering van zij die internationale wedstrijden met hun land gespeeld hebben, terug verwacht. En dit voor medische testen, net als op vrijdag 21 juni. De eerste groepstraining heeft plaats op maandag 24 juni.

Op zaterdag 29 juni is er de fandag, waar er een onderlinge wedstrijd zal plaatsvinden. Tussen 1 en 6 juli gaat Cercle op stage naar Venray in Nederlands Limburg. Dit wordt op 6 juli afgesloten met een oefenwedstrijd. De tegenstander is nog niet bekend. Op 20 juli is groen-zwart voor een wedstrijd achter gesloten deuren te gast bij Feyenoord. Op donderdag 25 juli is er de eerste Europese wedstrijd. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier