Essevee stunt op De Bosuil

Gianni Bruno scoorde het enige doelpunt.©LUC CLAESSEN Belga

Zulte Waregem heeft voor een stunt gezorgd door Antwerp op eigen veld te verslaan. De Great Old legde voor de rust het beste spel op de grasmat, maar zag aan de overzijde Gianni Bruno de score openen en kon na de pauze niet meer terugslaan. Voor Essevee zijn het drie gouden punten in de strijd om het behoud.

Zoals verwacht koos Antwerp-coach Ivan Leko weer voor Butez tussen de palen. Ook De Laet kwam, na een schorsing, terug in de ploeg. Esseveetrainer Francky Dury dropte op de linkerflank Kainourgios in de plaats van Srarfi.

De bezoekers claimden al in de eerste minuut een strafschop voor een duw van De Laet op Bruno, maar ref Dhondt ging er niet op in. Dezelfde De Laet trapte enkele minuten later onvrijwillig Chory van het veld, waardoor Jelle Vossen al snel in de ploeg kwam.

Pegels van Marcq en Bruno

De aanvaller zag hoe zijn ploeg het moeilijk had met de flankvoorzetten van Juklerod en Gerkens en het aanvallend geweld van Mbokani. Essevee reageerde met pegels van Marcq en Bruno, maar die misten het doelkader.

Halfweg de eerste helft brandden Dury en co een kaars toen Miyoshi een mistasten van Bostyn niet afstrafte. De kaars mocht nog feller schijnen toen Essevee een hoekschop kreeg. Deschacht pakte uit met een knappe center, Vossen en Bruno deden de rest: 0-1, meteen ook de ruststand.

Gelijkmaker afgekeurd

Na de pauze ging Antwerp wel op zoek naar de gelijkmaker, maar de overtuiging ontbrak. The Great Old leek toch te mogen juichen na een fase waarbij Bostyn er weer niet zo goed uitzag, maar de VAR had terecht gezien dat Seck de bal met de hand had binnengewerkt.

Geen gelijkmaker dus. Essevee hield alles goed onder controle en liet de zege niet meer in het gedrang komen. Zaterdag mag het, na een 11 op 18, met vertrouwen aan de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden beginnen.

Antwerp : Butez, De Laet (54’ Ampomah), Batubinsika, Seck, Miyoshi, Haroun, Hongla (46’ Benson), Juklerod, Gerkens, Mbokani en Refaelov (67’ De Sart).

Zulte Waregem : Bostyn, Deschacht (90+4’ Pletinckx), De Bock, Humphreys, Marcq, Opare, Kainourgios, Seck, Govea, Bruno (89’ Sissako) en Chory (11’ Vossen).

Doelpunt : 36’ Bruno 0-1.

Geel : 50’ Marcq, 58’ De Bock, 70’ De Sart, 72’ Opare, 85’ Ampomah.