Dender troeft KV Kortrijk af met 4-1 en springt naar de voorlopige leidersplaats

Dender heeft zaterdag op de derde speeldag van de Jupiler Pro League voor de tweede keer op rij de volle buit gepakt. Na de zege op AA Gent vorige week, waren de Kadavers nu in eigen huis met 4-1 (rust 2-1) te sterk voor KV Kortrijk.

De Kortrijkzanen zetten Dender onder hoge druk in het eerste kwart van de wedstrijd, zonder echt grote kansen te creëren. Halverwege de eerste helft volgde een koude douche voor de Kerels, toen Roman Kvet (23.) de thuisploeg met de eerste kans op voorsprong schoot na een mooie combinatie dwars door de Kortrijkse verdediging. De troepen van trainer Vincent Euvrard verdubbelden even later de voorsprong dankzij een mooi schot van Bruny Nsimba (36.). Kortrijk reageerde snel, en de vrijstaande Takuro Kaneko (39.) kon vanuit een hoekschop de aansluitingstreffer binnenkoppen.

Na de rust bleef Dender als een compact blok spelen, om het KVK zo bijzonder lastig te maken. Op het uur greep Freyr Alexandersson in met het inbrengen van Thierry Ambrose en Massimo Bruno, maar het was Dender dat even later kon scoren via Mohamed Berte (68.), die de bal mooi in rechterhoek krulde na balverlies op het middenveld bij de West-Vlamingen. Een tweede gele kaart voor Mampasi tien minuten later na een onbesuisde tackle bezegelde het lot van de Kerels. In de slotfase zette opnieuw Berte (88.), na een rommelige fase, de 4-1 eindstand op het bord.

Met een zeven op negen springt Dender voorlopig naar de koppositie in de Jupiler Pro League. Kortrijk blijft met een drie op negen achter. Later vanavond kijken Westerlo en Union (18u15) elkaar nog in de ogen. Om 20u45 sluiten RSC Anderlecht en Sint-Truiden de voetbalzaterdag af.