Club-coach Nicky Hayen na nederlaag tegen Dortmund: “Bitter resultaat, maar met positief gevoel”

Club Brugge-coach Nicky Hayen blijft met een dubbel gevoel achter na de 0-3-nederlaag tegen Borussia Dortmund op de eerste speeldag van de Champions League. © Belga

Club Brugge-coach Nicky Hayen blijft met een dubbel gevoel achter na de 0-3-nederlaag tegen Borussia Dortmund op de eerste speeldag van de Champions League. “Het resultaat laat een bittere smaak na, maar er is nog steeds een heel positief gevoel”, zei Hayen na afloop van de match tijdens een persconferentie.

“We hebben Dortmund 75 minuten laten afzien, en ik ben trots op de manier waarop we ons vandaag op het veld hebben getoond”, zei de coach na een wedstrijd waarin zijn ploeg na een goede prestatie in het laatste kwartier inzakte.

“Als we spelen zoals we vandaag hebben gedaan, met meer efficiëntie, dan pakken we punten”, meent de Club-coach. “Het gaat om details. We moeten kansen grijpen als die zich voordoen, en dat hebben we niet gedaan. De kwaliteit op de bank van Dortmund maakte het verschil, maar het zou oneerlijk zijn om te zeggen dat we geen kansen hadden om aan de leiding te komen.”

Buiten adem

“Toen wij met minder intensiteit speelden, waren ze gevaarlijker met spelers zoals Adeyemi en Gittens, die in staat zijn een wedstrijd te doen kantelen”, analyseerde Hayen verder. Het was Gittens die op een kwartier van het einde de score opende. “Jammer dat het zo gelopen is. We waren buiten adem, hebben er alles aan gedaan om gelijk te spelen, maar tevergeefs.”

Op het middenveld merkten zowel Hayen als zijn Dortmund-collega Nuri Sahin de opvallende prestatie van Onyedika op. “Hij had veel impact, bij balverlies en in balbezit”, zei Hayen nog. “Hij is heel belangrijk voor ons, net zoals tijdens de play-offs.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier