Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding

Kortrijk's Gilles Dewaele en Club's Hans Vanaken. © BELGA

Club Brugge heeft zaterdag op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League in het Guldensporenstadion KV Kortrijk met 0-3 opzijgezet. Door de zege komen de Bruggelingen voorlopig samen met Racing Genk aan de leiding. Kortrijk staat met zeven punten dertiende.

De bezoekers begonnen dominant aan de wedstrijd, en kwamen via Hans Vanaken (13.) op voorsprong na een schlemielig doelpunt, door een misverstand tussen Kortrijk-verdedigers Bram Lagae en Joao Silva. Halverwege de eerste helft liet Club bijna tachtig procent balbezit optekenen, en had het de wedstrijd onder controle, maar het liet na veel kansen te creëren.

Na de pauze probeerden de Kerels meer initiatief te tonen, en de Bruggelingen onder druk te zetten. Dat lukte even, en Simon Mignolet moest met een fantastische save uitpakken op een enorme kans van Gilles Dewaele. Club kreeg nog kansen via Hugo Vetlesen, Andreas Skov Olsen en Christos Tzolis, maar kon zijn voorsprong lange tijd niet uitdiepen.

Invaller Chemsdine Talbi (83.) deed na een mooie aanval vanop links dan toch het licht uit voor de thuisploeg en verdubbelde de Brugse voorsprong. In de extra tijd kon Vanaken (90+3.) op aangeven van Gustaf Nilsson de 0-3 eindstand vastleggen, goed voor het honderdste doelpunt van de Limburger in de Jupiler Pro League.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier