Club Brugge verliest thuis van AA Gent met 2-4

Club verliet teleurgesteld het veld. © BELGA

Club Brugge heeft zondagnamiddag op de achtste speeldag van de Jupiler Pro League in het eigen Jan Breydelstadion de duimen moeten leggen voor een efficiënt AA Gent. De Buffalo’s wonnen een spectaculaire Slag om Vlaanderen met 2-4, na een match die grotendeels gedomineerd werd door Blauw-zwart.

De landskampioen nam het initiatief en had mogelijkheden om te scoren, maar onder anderen Brandon Mechele, Gustaf Nilsson en Andreas Skov Olsen vonden de weg naar doel niet. Een dominant Club morste met zijn kansen en zag de Buffalo’s tijdens vijf dolle minuten voor de rust tegen de gang van het spel in op een dubbele voorsprong komen. Max Dean (40.) legde de eerste Gentse kans voorbij Simon Mignolet en Joel Ordonez (44.) verwerkte een schot van Noah Fadiga dat via de paal in zijn voeten belandde ongelukkig in eigen doel.

Na de rust leken de Buffalo’s Club meteen de genadeslag toe te dienen via Omri Gandelman (47.), die op aangeven van Archie Brown de 0-3 hoog in doel binnenknalde. De thuisploeg reageerde echter meteen en Skov Olsen (48.), die alleen op Davy Roef mocht afgaan, schonk de Bruggelingen weer hoop. Gandelman (63.) drukte die hoop de kop door zijn tweede binnen te tikken. Gustaf Nilsson (70.) milderde nog tot 2-4, maar meer zat er niet in voor Club

Dankzij de zege komt AA Gent in de stand op gelijke hoogte met Club Brugge, dat na vier competitiezeges op rij weer weet wat verliezen is. Beide ploegen hebben dertien punten en volgen op drie punten van leider Racing Genk, samen met Antwerp, Charleroi en Anderlecht. De Gentenaars spelen donderdag nog wel een inhaalmatch tegen Cercle Brugge.

Later vandaag ontvangt KV Mechelen nog Cercle (16u00) en gaat Dender op bezoek bij Racing Genk (18u30). OH Leuven en KV Kortrijk sluiten om 19u15 de speeldag af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier