Cercle Brugge zet rode lantaarn Waasland-Beveren op vier punten

Serge Leuko (Waasland-Beveren) en Ike Ugbo (Cercle Brugge)©KURT DESPLENTER BELGA
Serge Leuko (Waasland-Beveren) en Ike Ugbo (Cercle Brugge)©KURT DESPLENTER BELGA
Redactie KW

Groen-zwart won met 2-0 dankzij mooie goals van Da Silva Lopes en de ingevallen Denkey. Een zeven op negen geeft het team van Vanderhaeghe onderin ademruimte.

Cercletrainer Vanderhaeghe greep met zijn ploeg de voorbije weken vier op zes tegen Anderlecht en Moeskroen. Zo behield hij het vertrouwen in zijn elftal. Vanderhaeghe bracht voor de derde week op rij dezelfde namen aan de aftrap, namelijk drie centrale verdedigers en Da Silva Lopes die op de zes de voorkeur kreeg op Van der Bruggen en Vanhoutte. Kanouté, ook iemand voor die positie, nam plaats in de tribune. Voorin moesten Deman en Ugbo voor doelpunten zorgen. Ugbo deed dat twee keer in de heenmatch, die toen met 0-2 werd gewonnen.

Nervositeit

De fusieclub uit het Waasland kon geen beroep doen op doelman Jackers. Zo kreeg Gabriël, gewezen jeugdspeler van Club Brugge, zijn kans. Verder was Albanese er opnieuw bij na een schorsingsdag, maar hij viel vroeg uit. Efford was out met een blessure.

In de aanvangsfase waren het de bezoekers die het meeste initiatief namen. Cercle speelde wat rommelig en was niet zo goed aan de match begonnen. Als ze dan eens in de rechthoek van de bezoekers kwamen werd Deman teruggefloten voor een lichte overtreding. De aanvaller had het uiteraard niet gemakkelijk tegen Vukotic. Beide ploegen bleven voorzichtig en aan een laag tempo voetballen. Zonder risico’s, maar wel met enige nervositeit.

Tegen buik Hotic

Iets voor het halfuur viel dan toch de goal bij de eerste echte doelkans voor Cercle. Da Silva Lopes kwam in een unieke schietpositie en tegen zijn pegel had Gabriël geen verhaal. Cercle kwam zowaar uit het niets op 1-0. De thuisploeg zette door, een schot van Deman ging naast. Waasland-Beveren moest even bekomen van die tegengoal, maar vocht zich toch wat terug in de match. Er was een goede verdedigende actie nodig van Vitinho om eventueel een tegengoal te voorkomen. Kort voor de rust ging Koita op de wandel. Hij werd op een ideale plek licht foutief gestopt, maar trapte de vrije trap tegen de buik van Hotic en in de herneming nog eens over. Zo kon Cercle met een krappe voorsprong de rust in gaan.

Cercle zocht in de tweede periode van de wedstrijd nu meer de flanken op. Zo bediende Vitinho van over links de vrijstaande Ugbo. De topschutter koos echter om met de linkervoet te besluiten en de bal ging op de paal. Waasland-Beveren had duidelijk minder kwaliteit in huis, maar bleef meer dan de thuisploeg voor iedere meter vechten. Coach Vanderhaeghe probeerde zijn ploeg met de nodige aanmoedigingen scherp te houden.

Buitenspel

Na zeventig minuten kon de thuisploeg nog eens een combinatie op de mat brengen met Ugbo als eindstation, maar de spits wachtte iets te lang en zijn schot werd geblokt door de ingevallen Heymans. Even later besloot Biancone onbegrijpelijk over het doel. Dit waren toch unieke mogelijkheden om de score te verdubbelen.

Vanhoutte en Van der Bruggen werden voor die fasen ingebracht om bij Cercle het middenveld wat sterker te maken en als het kon een tegenaanval in te zetten. Ugbo werd zo in stelling gebracht door de ingevallen Denkey, maar vond doelman Gabriël op zijn weg. Het was slechts uitstel, want kort daarna zette Denkey zich mooi vrij , dribbelde zich net als vorige week in Moeskroen een weg naar doel en besloot in de linkerbenedenhoek. Knappe goal van de Togolees. Hij kon in de slotfase nog een derde keer scoren, maar zijn goal werd na tussenkomst van de VAR wegens buitenspel afgekeurd.

Vertrouwen

In de vier minuten toegevoegde tijd werd ook nog eens de ingevallen Musaba gelanceerd, maar Gabriël zat er opnieuw goed tussen. Cercle speelde geen grootse wedstrijd, maar deed wat het moest doen. Cercle won tegen Waasland-Beveren en zette de rode lantaarn op vier punten. Plus een vierde clean sheet en het nodige vertrouwen om de laatste vijf matchen aan te vatten en de bekerwedstrijd van woensdag op Anderlecht. (ACR)

Cercle Brugge : Didillon, Marcelin, Bates, Pavlovic, Biancone, Da Silva Lopes (69’ Van der Bruggen), Hotic (87’ Decostere), Hoggas (70’ Vanhoutte), Vitinho, Deman (77’ Denkey), Ugbo (87’ Musaba).

Doelpunten : 29’ Da Silva Lopes 1-0, 82’ Denkey 2-0.

Gele kaarten : 24’ Nilsen, 45’ Da Silva Lopes, 55’ Bastians, 63’ Deman, 80’ Wuytens, 85’ Schryvers, 95’ Leuko.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.