Cercle Brugge geraakt niet voorbij tienkoppig OHL

Kevin Denkey, hier in duel met Federico Ricca, scoorde de Brugse goal. © BELGA

OHL heeft zondag zijn ongeslagen status in het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League behouden. De Leuvenaars gingen voort op hun goede seizoensstart – waarin het punten pakte tegen RSC Anderlecht, Genk en Beerschot – en boekten in eigen huis een 1-1-gelijkspel tegen Cercle Brugge.

Cercle Brugge kende aan Den Dreef een betere start dan de thuisploeg. Het initiatief van de bezoekers werd op het kwartier beloond door spits Kevin Denkey (15.), die een hoekschop met het hoofd in doel verlengde.

Reddingen Warleson

De reactie van OHL liet niet lang op zich wachten. Middenvelders Ezechiel Banzuzi en Youssef Maziz dwongen Cercle-doelman Warleson vanop afstand eerst nog tot prima reddingen, maar bij een nieuwe poging van Maziz (37.) tien minuten voor rust moest de Braziliaan zich toch gewonnen geven.

Maziz en Warleson eisten meteen na de pauze opnieuw een hoofdrol op. De Marokkaan had de 2-1 aan de voet, maar zijn poging werd gestuit door een knappe reflex van de doelman.

Rood voor debutant Gil

Het momentum van de thuisploeg werd rond het uur gestuit door een rode kaart van de Spaanse debutant Oscar Gil, die de doorgebroken Cercle-aanvaller Olaigbe onderuit haalde. De bezoekers wisten hun numeriek voordeel echter niet uit te buiten en kwamen in het slot nog goed weg, dankzij doelman Warleson, die een Leuvense vrijschop uit zijn doel ranselde.

In de stand is OHL nu achtste met zes punten. Cercle heeft vier punten en schuift op naar de tiende plaats.